Skip to content
Főoldal / WRC / Hivatalos: Loeb indul néhány versenyen az M-Sporttal

Hivatalos: Loeb indul néhány versenyen az M-Sporttal

Sébastien Loeb M-Sport 2022
Fotó: M-Sport

A francia klasszis szezonja a Montén kezdődik. Adrien Fourmauxot is bejelentették, ő az egész szezonban indul a Ford Puma Hybrid Rally1-el.

Megtörtént a bejelentés amire mindenki várt. Adrien Fourmaux és Sébastien Loeb révén teljes az M-Sport 2022-es felállása. Előbbi teljesen szezont teljesít, míg utóbbi csak néhány versenyen indul. Később ismertetik a programját. Fourmaux és Loeb is januárban a Monte-Carlo Rallyn kezdi programját.

„Nagy örömmel jelentem be, hogy 2022-ben az M-Sport Ford World Rally Team csapatával folytatom utamat! Egy egész szezon vár rám az M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1-el, amelyet öröm vezetni. A hatodik rallyszezonomra már nagyon várom, hogy a legmagasabb szinten versenyezzek az M-Sport Ford és a Red Bull Motorsport színeiben, és büszkévé tegyem mindazokat, akik hittek bennem és még mindig hisznek bennem. Találkozunk Monte-Carlóban” – mondta Fourmaux.

„Jó az M-Sporttal dolgozni, ez egy nagyon profi csapat, amely tudja, hogyan kell jó autókat építeni. Örülök, hogy most az M-Sporttal dolgozhatok, pályafutásom kezdete óta a Ford ellen harcolok, de Malcolmot mindig is úgy ismertem, mint akinek szenvedélye a rally és mindig is jó volt a kapcsolatunk. Nagyon izgatott vagyok a Monte-Carlo Rally miatt, ez valóban izgalmas kihívás” – kezdte Loeb.

„Öröm volt felfedezni a Puma Rally1-ben található új technológiát, szerintem nagyon hasonlít a 2017-es autókhoz, de hibrid rendszerrel egészül ki. Ez egy kicsit nagyobb kihívást jelent a használatban, és izgalmas, ha valami újat lehet kipróbálni az autóban. Amikor teszteltem az autót, nagyon lenyűgözött, hogy milyen jól kiegyensúlyozott és milyen erős a hibrid, nagyon élveztem” – folytatta a kilencszeres világbajnok.

„Szeretem, amit csinálok, mindig élvezem a vezetést, de amikor egy WRC versenyen veszek részt, az egyszerűen csodálatos érzés. Ez az, amit nagyon élvezek, úgy gondolom, hogy még mindig versenyképes tudok lenni, oké, a Montén talán nem a legkönnyebb új csapattal indulni, mert lehetnek trükkös körülmények. Jó emlékeim vannak erről a rallyról, és mindig hihetetlen hangulat uralkodik a pályák szélén” – zárta Loeb, akire a Monte előtt még a Dakar Rally vár.

Loeb navigátora Isabelle Galmiche lesz.