Skip to content
Főoldal / ERC / Herczigék a top 10-ben a kvalifikáción

Herczigék a top 10-ben a kvalifikáción

Fotó: ERC

Kezdetét vette a Rally di Roma Capitale – van akinek már véget is ért. Videókkal.

Egy négy kilométeres szakaszon rendezték az ERC szezonnyitójának a kvalifikációját. A legjobb időt a verseny tavalyi győztese, Giandomenico Basso érte el 2:11.35 perces idővel. Őt két Citroën követte Alexey Lukyanuk és Andrea Crugnola révén.

Olvier Solberg a negyedik időt autózta. A verseny előtt egy nap teszt volt engedélyezve, de ő kettőt tesztelt, ezért 6 000 Euró büntetést kapott. A páros elmondása szerint nem tudták pontosan értelmezni az egy napos teszt szabályát.

A Rally di Roma Capitale kvalifikációjának a további sorrendje: Emil Lindholm, Fabian Kreim, Simone Tempestini, Callum Devine és Craig Breen. A top 10-et a Herczig Norbert-Ferencz Ramón kettős zárta. A magyar páros 75 ezreddel maradt el Breentől.

A Rally di Roma Capitale kvalifikációján a magyarok közül a László Martin-Zsiros Gábor kettős a 35., a László Zoltán-Berendi Dávid duó a 37., Vogel Adrienn-Notheisz Ivett páros a 47., míg a Juhász Csaba és Juhász István az 50. időt érte el.

Az ERC1 Junior címvédőjének nem indult jól a versenye, Filip Mares délelőtt a shakedownon borult, a kvalifikáción ezért nem is tudott részt venni. Enrico Brazzoli és Damiano de Tomaso számára is baleset miatt ért már véget az olasz ERC futam.