Skip to content
Főoldal / ERC / Herczig Norbert: Szeretnénk dobogóra állni

Herczig Norbert: Szeretnénk dobogóra állni

Herczig Norbert ERC
Fotó: FIA ERC

Az ERC hivatalos honlapja készített interjút a nyíregyházi Rally Hungary előtt a Skoda Rally Team Hungaria versenyzőjével.

Herczig Norbert és Ferencz Ramón az ERC ötödik helyéről várhatja a hétvégi Rally Hungaryt. A verseny előtt az ERC honlapjának nyilatkozott a négyszeres magyar bajnok.

-Mennyire vagy izgatott a Rally Hungary előtt?
-Természetesen izgatottak vagyunk, mert sokat várakoztunk a szezon elejétől a hazai versenyünkre. Korábban már kétszer indultunk ezen a versenyen, és ezért elég jó tapasztalataink vannak, ezért szeretnénk dobogóra állni.

-Miből gondolod, hogy meg lehet a dobogó?
-Úgy gondolom, hogy a sebességünk egészen jó lett ebben a szezonban, mert ebben a szezonban többet tudtunk tesztelni, és ezért bízunk a jó eredményben.

-Mennyire nehéz a Rally Hungary, és melyek a fő kihívások?
-A múltban nagyon nehéz volt az időjárás miatt, ami az utakat sárossá tette. Néhány helyen murva is volt, és defektet lehetett kapni. Idén a szervezők több murvás részt ki vettek az útvonalból.

-Hogyan készülsz a versenyre?
-Hosszabb aszfaltos tesztet tervezünk, és biztos vagyok benne, hogy sikerül jó beállítást találni a versenyre.

-Fiad, Patrik is indul az ERC mezőnyében. Mennyire vagy büszke rá?
-Természetesen nagyon büszke vagyok a fiamra. Nagyon izgatott az új autó miatt, amivel indulni fog. Egy Renault Clio Rally4-el és új csapattal, a Toksport WRT-vel fog indulni Nyíregyházán. Egyetlen dolgot kértem tőle, hogy élvezze a vezetést, és ne gondoljon az eredményekre, mert még van ideje, mivel újonc még ebben a sportágban.

-Lesz időd segíteni neki a versenyen?
-A verseny előtt megbeszélünk néhány dolgot, és együtt nézzük a belső kamerás felvételeket. Szerencsére van egy kis tapasztalata a szakaszokról, mert az elmúlt évben már elindult ezen a rallyn. De a versenyen nem tudok segíteni neki, mert a saját versenyemmel kell foglalkoznom.