Skip to content
Főoldal / ERC / Herczig Norbert: A tavalyi verseny nehéz volt, de az idei sem lesz könnyebb

Herczig Norbert: A tavalyi verseny nehéz volt, de az idei sem lesz könnyebb

Fotó: ERC

Bízik benne, hogy kevesebb lesz a defekt és jobb idő lesz.

Herczig Norbert és Ferencz Ramón négy defekt után az ötödik helyen zárták a 2019-es Rally Hungary-t. A MOL Racing Team versenyzőjével az ERC hivatalos oldala készített interjút.

-A Rally Hungary egy nehéz versenyként szerzett hírnevet. Mire számíthatunk idén?
-Tavaly a verseny nagyon-nagyon nehéz volt az időjárás miatt. Rengeteg eső esett ezért nagyon nehezek voltak a körülmények. Remélem sokkal jobb időnk lesz, úgy sokkal élvezetesebb lesz a verseny.

-Mi lesz újdonság a versenyen?
-A szakaszok teljesen ugyanazok. Egyes szakaszok rövidebbek lesznek, ezáltal kikerülnek rosszabb részek, így talán kevesebb lesz a defekt. Tavaly négy defektünk volt, ami túl sok egy versenyre. A tavalyi verseny nehéz volt, de az idei sem lesz könnyebb. Idén is lesz belvárosi szakasz, ami jó a nézőknek.

-Az eredmény szempontjából mi a cél?
-Ha jó lesz a rajt, nem lesz problémánk, akkor jól fogjuk érezni magunkat és remélhetőleg jó eredményt tudunk elérni a hazai ERC futamon – tavaly nem voltunk túl szerencsések. Szükséges a szárazabb idő és akkor minden versenyzőnek jobban fog tetszeni.

-A 17 éves fiad, Patrik is ott lesz a mezőnyben. Milyen lesz ez neked?
-Nehéz helyzet lesz ez nekem és bonyolult lesz a feleségemnek és a lányomnak. Nem akartam, hogy versenyezzen, de 3-4 éve elkezdett rallycrossozni. Miután bajnok lett S1600-ban oda jött hozzám és azt mondta, hogy rally versenyeken szeretne indulni. Nem akartam, hogy elkezdje ezt, de nem tudtam nemet mondani és hagytam indulni. Nehéz szituáció lesz, hogy Patrik is a mezőnyben lesz, okosabb nálam, de aggódni fogok érte. Több mint 20 éve kezdtem versenyezni és eleinte sokat hibáztam, az első három évben csak 4-5 versenyt tudtam befejezni. Patrik tehetséges, de sok tapasztalatra van még szüksége.