Skip to content
Főoldal / ERC / Hat magyar páros Nagyszebenen

Hat magyar páros Nagyszebenen

csucsu  Keleti szomszédainknál folytatódik az idei rally Európa-bajnokság, ahol ismét népes magyar különítménynek szurkolhatunk.

A Puskádi János-Godor Barna páros a veszprémi murván készült következő ERC versenyére. A verseny számukra ismeretlen lesz, de az autójuk, a Skoda Fabia S2000 tavaly már indult a Sibiu Rallyn. Akkor Szabó Gergő terelte az autót. Gergő idén is indul, mivel a verseny beleszámít a román bajnokságba, de most a jól megszokott Mitsubishi Lancer Evo X-el áll a rajtvonalhoz. A Veszprém Rallyt megnyerő Botka Dávid-Mihalik Péter kettős is egy R4-es Lancerrel indulnak, de ők az EVO IX-el. Szintén EVO IX-el indul a Budavári Zoltán-Németh Gergely duó Nagyszebenen.

Puskádi János-Godor Barna Skoda Fabia S2000
Puskádiék Veszprémben melegítettek a román ERC futamra

A kétkerekes kupát az első félidő után vezető Bessenyey Zoltán-Nyirfás „Yulianna” is ott lesz a Honda Civic R3-assal a bajnokság második félidejének első versenyén. A 2WD kupa második helyén álló Lukács „Csucsu” Kornél-Mesterházi Márk kettős is ott lesz a jól bevált Citroen C2 R2 Maxal. A Tatai Aréna Se versenyzői számára ez egy mozgalmas időszak, mivel három hét alatt három versenyen indulnak három különböző autóval. A murvás Veszprém Rallyval kezdtek az R4-es Lancerral, majd az RTE nyergesújfalui versenyén aszfalton mérkőznek meg egy Honda Civic R3-al, majd zárásként utaznak Romániába, ahol ismét murván versenyeznek a C2-vel.

Az élmenők közül ott lesz a bajnokságot vezető Jan Kopecky a Skoda Motorsport színeiben. A második helyén álló Craig Breen kihagyja ezt a versenyt. Üldözői viszont ott lesznek: Bryan Bouffier és a román bajnokságban is érdekelt Framcois Delecour is egy-egy Peugeot 207 S2000-essel.