Skip to content
Főoldal / WRC / Finn Rally: Tanak nyúlfarknyi előnnyel az élen

Finn Rally: Tanak nyúlfarknyi előnnyel az élen

Ott Tanak Finn Rally
Fotó: Red Bull

A pénteki versenynap összefoglalója.

Ott Tanak a pénteki első gyorson átvette a vezetést a Finn Rallyn. Ezt a nap végén is megtartotta, nagy csatában Esapekka Lappival. A finn versenyző lemaradása mindössze 3,8 másodperc. A megtartott nyolc gyorsból (egyet töröltek biztonsági okokból) Tanak hármat, míg Lappi négyet nyert. Rajtuk kívül még Takamoto Katsuta nyert egy szakaszt.

Közel 20 másodperc lemaradással Elfyn Evans a harmadik, de nem igazán elégett az eredménnyel. A délelőtt takarító Kalle Rovanpera a negyedik. Craig Breen sem elégedett az ötödik helyével. Mögötte Takamoto Katsuta zárt, akinek a pénteki utolsó gyorson volt egy meleg szituációja. Thierry Neuville a hetedik, délelőtt arra panaszkodott nem volt tapadása.

Pierre-Louis Loubet a nyolcadik, megelőzve csapattársát, Gus Greensmitht. Az első tízet a WRC2 éllovasa, Teemu Suninen zárja.

Jari Huttunen nem ilyen Rally1-es debütálásra vágyott. A Ford Puma Rally1-ben délután üzemanyag nyomás gondok voltak, így hátránya már hat perc feletti. Adrien Fourmaux a megsérült kormányösszekötő miatt esett ki. A szerviz után visszaállt szuperrallyval, de ekkor szervo gondja volt. Szintén nincs már versenyben Oliver Solberg, aki a pénteki első gyors elején borult. Azt, hogy mi történt már elmesélte, már azt is tudjuk, hogy nem tudja folytatni a versenyt, mert megsérült a bukóketrec.

WRC Finn Rally 2022 állása a pénteki nap után megtekinthető ITT.