Skip to content
Főoldal / WRC / Evans: Kicsit bűn, hogy nem lesz Spanyol Rally

Evans: Kicsit bűn, hogy nem lesz Spanyol Rally

Elfyn Evans Spanyol Rally

A Toyota versenyzője szerint meg kellene tartani azokat a versenyeket, ahol ennyi néző van. Véleményét sok versenyző osztja.

Még nincs meg a WRC 2023-as versenynaptára, de a hírek szerint Spanyolország elveszíti a helyét. A Közép-Európa Rally kerülhet e helyére.

Bár nem a leglátványosabb verseny, a versenyzők azonban szeretik a gyors aszfaltos versenyt. Elfyn Evans különösen úgy érzi, hogy egy olyan eseményt, mint a Spanyol Rally, amely régóta népszerű a nézők körében, meg kell tartani a naptárban.
„Éppen arról beszélgettünk este a szállodába visszatérő furgonban, hogy egy kicsit bűn, hogy nem térünk vissza ezekre a versenyekre, amelyeken ilyen nagy a nézők részvétele” – mondta a DirtFishnek.

„Tudod rengeteg ember vesz részt rajta, akik támogatják ezt a remek versenyt. Nem tehetek róla, de úgy gondolom, hogy jövőre néhány helyen szellemvárosokban fogunk versenyezni, szóval nem teljesen értek egyet ezzel.”

Evans nem volt egyedül azzal az érzéssel, hogy a spanyol WRC forduló hiányozni fog.
„Azt hiszem, ez minden versenyző véleménye” – tette hozzá Thierry Neuville. „De nincs helye minden versenynek, az biztos. Azonban minden olyan alkalom, amikor egy verseny kikerül a naptárból, csalódást jelent számomra.”

Craig Breen hozzátette: „Szerintem ennek a versenynek maradnia kell, hogy őszinte legyek. Mindig is nagyon népszerű volt a rajongók, különösen az ír rajongók körében. Mindig is érdekes esemény volt, és számomra megérdemli a helyét. Szóval jövőre mindenképpen hiányozni fog.”

Elfyn Evans Spanyol Rally 2022
Craig Breen a Spanyol Rallyn a Power Stage céljában. Galéria megtekintéséhez kattints a képre.

Nem meglepő módon a spanyol Dani Sordo is hiányolná a saloui versenyt.
„Szerintem jó lenne idejönni, mert amikor látod a rallyt, látod a nézőket, azt a rengeteg embert, akik ott vannak a gyorsaságikon, az etapokon, a szervizparkban… néha gondoskodni kell néhány olyan rallyról, aminek benne kellene lennie a naptárban, mert ez természetese az emberek számára.”

A vélemények azonban nem voltak egyhangúak, mivel Gus Greensmith rámutatott, hogy a rotáció néha jó dolog lehet.
„Vannak szép utak, de szerintem jó, ha keverjük a naptárat. Ha inkább a Forma-1-es naptárra hasonlít, akkor 23, 24 futam van, akkor megtarthatsz néhány klasszikust, de ha csak 13, 14 fordulóról van szól, akkor jó, ha van változatosság.”