Skip to content
Főoldal / ERC / ERC futam lehet a Rally Nova Gorica

ERC futam lehet a Rally Nova Gorica

Fotó: ERC

A héten egyeztettek a felek.

A magyar versenyzők körében is népszerű szlovén verseny, a Rally Nova Gorica idén kikerült a Mitropa Kupa naptárából, de mint tudjuk, valaminek a vége az egyben valami újnak a kezdete. Ez az új jelen esetben a rally Európa-bajnokság lehet.

A nova-gorica.si beszámolója szerint a héten Nova Goricában járt az ERC koordinátora, Jean-Baptiste Ley. Jean-Baptiste Ley a verseny szervezőivel, Nova Gorica polgármesterével, a Szlovén Sportszövetség alelnökével, és a Szlovén Turisztikai Bizottság képviselőivel egyeztettet a verseny ERC naptárába való kerüléséről.

A beszámoló szerint Jean-Baptiste Ley megtekintette a verseny tervezet útvonalát, az infrastruktúrát és az összes kulcsfontosságú helyet. Maga az infrastruktúra és a táj, amelyben a verseny zajlik, véleménye szerint változatos és érdekes, látja benne a potenciált, és nagy érdeklődést mutatott iránta.

Amennyiben a Rally Nova Gorica bekerülne az ERC 2021-es naptárába és vele együtt az Eurosport közvetítésébe, az fontos szerepet játszana Szlovénia nemzetközi promóciójában mind a sport, mind az idegenforgalom területén. Valamennyi szereplő rájött, hogy ez nemzeti jelentőségű esemény, és hogy az állam támogatása kulcsfontosságú.