Skip to content
Főoldal / ERC / Eldőlt meddig lesz még biztosan az ERC része a Barum Rally

Eldőlt meddig lesz még biztosan az ERC része a Barum Rally

Barum Rally

A Barum Czech Rally Zlín a szerződéshosszabbítás aláírását követően továbbra is kulcsszerepet fog játszani a Rally Európa-bajnokság folyamatos sikereiben.

2020-tól eltekintve, amikor az egészségügyi világjárvány miatti korlátozások miatt nem került megrendezésre, a Barum Czech Rally Zlín 1984 óta minden évben otthont adott az ERC-nek.

Bár az ERC 2024-es versenynaptárának véglegesítése még folyamatban van, az új megállapodás újabb izgalmas fejezetet jelent a nemzetközi versenynaptár egyik legjobb aszfaltos ralijának történetében.

Iain Campbell, az ERC igazgatója elmondta: „A Barum Czech Rally Zlín népszerűsége, a látvány és a hatalmas kihívás, valamint az esemény óriási mérete miatt az FIA Rally Európa-bajnokság ezen fordulója évről évre első osztályú helyszíne lesz az ERC menetrendjének. Fantasztikus hír, hogy tudjuk, hogy számíthatunk erre az eseményre, amikor benyújtjuk jóváhagyásra a 2024-es naptárat, de még jobb hír, ha tudjuk, hogy régóta fennálló partnerségünk legalább 2025-ig, és remélhetőleg tovább is kiterjed. Várjuk, hogy a szervezőcsapattal együtt dolgozhassunk, hogy a jövőben még nagyobb és jobb legyen a rally.”

Jan Regner, a Barum Czech Rally Zlín szervezői részéről elmondta: „Nagyon örülünk, hogy folytathatjuk az FIA Rally Európa-bajnokságon. Egyszerűen mindent beleadtunk, hogy idén egy nagyon jó rendezvényt csináljunk, és a kétéves szerződés a jutalma az egész önkéntes szervezőcsapatunknak és a sok sportbírónak, akik az idejüket áldozták arra, hogy ez az esemény létrejöjjön. Nélkülük ez nem lenne lehetséges. Szeretnénk köszönetet mondani a Continental Barumnak, amely 52 éve támogat minket, Zlín régiónak, Zlín városának, a Nemzeti Sportügynökségnek és a WRC Promoter-nek, hogy lehetőséget adtak nekünk arra, hogy a jövőben is megmutassuk a bennünk rejlő lehetőségeket. Nagy megtiszteltetés ez számunkra, és az a hagyomány, hogy 40 éve az ERC-ben vagyunk, és hogy még hosszabb ideje a Continental Barum a fő partnerünk, két dolog, amire nagyon büszkék vagyunk.”

Az idei, 52. alkalommal megrendezett esemény augusztus 18. és 20. között zajlott, és 13 ország 231 médiaképviselőjét vonzotta, míg a dél-morvaországi szakaszokon becslések szerint 200 000 rajongó követte az eseményt.