Skip to content
Főoldal / DTM / DTM sztorik: a dupla boxutca áthajtásos büntetések napja

DTM sztorik: a dupla boxutca áthajtásos büntetések napja

Fotó: DTM

Ezúttal a duplán bűnhődőkről szól a visszaemlékezés.

Ritkán fordul elő, hogy egy versenyző egy verseny alatt kétszer is áthajtásos büntetést kapjon. Az még ritkábban fordul elő, hogy egy verseny alatt többen is kétszer kapjanak boxutca áthajtásos büntetést. Pedig ez történt a DTM moszkvai fordulójának második versenyén 2016-ban.

Az egyik versenyző, aki így járt Jamie Green volt az Audival. A nem túl fényesre sikerült időmérő után a 19. helyről indulva próbálta előreverekedni magát a bajnoki címre esélyes versenyző. Márkatársait könnyen letudta, a 12. körben már a BMW-s Antonio Felix Da Costat próbálta megelőzni a 12. helyért. Az utolsó kanyarban támadott, de messzi volt és nem fért be, viszont eltalálta a BMW-t, ami kiforgott. Ezért megkapta az áthajtásos büntetését, amit le is töltött. Majd utána volt kereket cserélni is. Azonban túl gyorsan ment a boxutcában, így megkapta a második áthajtásos büntetését.

A másik versenyző a mercedeses Paul Di Resta volt. Ő a verseny utolsó negyedében támadta Timo Glockot a 7. helyért. Bebújt mellé, de nem fértek el egymás mellett és Glock kipördült. Számára a verseny itt véget is ért. A skót versenyző megkapta érte az áthajtásos büntetését. Míg Glock autóját eltakarították Slow Zone volt érvényben. A leintés előtt nem sokkal jött az üzenet, hogy vizsgálják Di Restat, mivel gyorsan ment a Slow Zone alatt. A verseny után, megkapta a második áthajtásos büntetését. Így bár 20. helyen intette le a kockás zászló végül 23. lett.