Skip to content
Főoldal / ERC / Campedelli: Jókor jött a római siker

Campedelli: Jókor jött a római siker

Simone Campedelli Rally di Roma Capitale
Fotó: @World / Red Bull

Döcögős szezonkezdett után lett második a Rally di Roma Capitalen.

Nem indult jól az ERC 2022-es szezonja Simone Campedelli számára. A szezonnyitó fafae-i versenyen kiesett, majd az Azori-szigeteken fék problémák hátráltatták. A Kanári-szigetek Rallyról egy ötödik hellyel térhetett haza, de aztán Lengyelországban már az első nap az árokban kötött ki. A Liepaja Rallyt kihagyta, majd hazai versenyén a Rally di Roma Capitalen második helyre hozta a Skoda Fabia Rally2-t.

„Itt volt a megfelelő alkalom egy jó eredményre. Amikor állandóan keményen dolgozol és valami nem úgy megy, mint ahogy szeretnéd, akkor nehéz megtartani a motivációt. Változtattam a megközelítésemen, és feladtam a balszerencse elleni küzdelmet. Csak azt mondtam magamnak: oké, engedd el, és végre minden jobban megy majd” – kezdte Campedelli az ERC hivatalos honlapjának.

„Szerettem volna élvezni minden egyes szakaszt, és a maximumot kihozni. Jómagam és Tania [Canton, navigátor] nagyon erős hétvégét zártunk, és nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel.”

A 36 éves versenyző dicsérte az MRF abroncsait és elárulta a terveit a szezon hátralévő részére.

„Ha belegondolunk, hogy hol voltunk 12 hónappal ezelőtt a gumikkal, akkor óriási előrelépést értünk el együtt, mint csapat. Úgy gondolom, hogy különösen az elmúlt időszakban tett lépéseinkkel valóban maximális eredményeket érhetünk el. Már nagyon várjuk a Barum Rallyt és az utolsó versenyt, aminek még nincs meg a helyszíne. Az a tervünk, hogy mindegyiken induljunk.”