Skip to content
Főoldal / DTM / Brit dominancia Brands Hatch-ben

Brit dominancia Brands Hatch-ben

Fotó: DTM

A DTM második Brands Hatch-i versenyének az összefoglalója.

A britek már az időmérőn is domináltak, a bajnokságot vezető Gary Paffett rajtolhatott a pole-pozícióból. Mellőle a tabella második helyén álló Paul di Resta indult. A korábbi Formula-1-es versenyző már a rajtnál megelőzte márkatársát. Az első körben történt Frinjs-Auer-Farfus affért követően pályára hajtott a biztonsági autó, ami két körig volt a mezőny előtt.

A kötelező kerékcserék ezúttal az ötödik körben kezdődtek meg, akkor Wehrlein, Wittman, Duval, Spengler és Mueller járt a boxban. Egy körrel később érkezett Rast és Glock. Újabb kör elteltével állt ki Paffett. Természetesen erre reagált di Resta is, a csere után az élre állt vissza. Ekkor a mezőny harmadik brit versenyzője, Jamie Green állt az élen. Ő utolsóként a 31. körben tudta le a kötelező kerékcserét. A negyedik helyre tért vissza, de Wehrlein azonnal megelőzte. Nem sokkal később Marco Wittmannt leszorította Green és mivel már volt egy figyelmeztetése a verseny elejéről, így egy boxutca áthajtásos büntetést kapott.

A verseny utolsó harmadában Paffett próbálta elkapni di Restát, az utolsó percekre Rast is felzárkózott rájuk, de előznie senkinek sem sikerült. Di Resta idei második győzelmét érte el, amivel csökkentette a hátrányát a másodikként befutó Peffettel szemben a bajnokságban. A címvédő Rast lett a harmadik. A bajnokságban az ötödik helyen célba érő Wittmann jött fel.

A DTM második Brands Hatch-i versenyének a végeredménye: