Skip to content
Főoldal / WRC / Az M-Sport nem lenne csalódott a jelenlegi felállásával 2022-re

Az M-Sport nem lenne csalódott a jelenlegi felállásával 2022-re

Fourmaux Szafari Rally
Fotó: Red Bull

Richard Millener csapatfőnök szerint az elkövetkező versenyek kulcsfontosságúak lesznek a pilótái számára.

Az M-Sport korábban jelezte, hogy szeretne egy top versenyzőt a 2022-es WRC szezonra. A jelenleg elérhető négy legjobb versenyző közül Ott Tanak és Thierry Neuville hosszabbított a Hyundaial, Sébastien Ogier várhatóan rész programot csinál a Toyotával, nagy valószínűség szerint Elfyn Evans is marad a japánoknál.

„Még mindig van néhány lehetőség, továbbra sem sietünk. Az emberek meglehetősen könnyen ki tudják számolni a rendelkezésre álló helyek számát és az elérhető versenyzőket. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem beszélünk minden elérhető emberrel, de végül, amint azt az előző interjúkban elmondtam, mind a három versenyző, akink van – Gus Greensmith, Adrien Fourmaux és Teemu Suninen – jó potenciállal rendelkeznek, és ha így maradnánk, akkor sem fogok csalódni” – kezdte Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke.

Millener rámutatott Fourmaux szakaszgyőzelmére a Szafari Rally-n, valamint az ő és Greensmith teljesítményére a Horvát Rally-n.
„Lehet, hogy nem minden versenyen hajtunk 100% – on a győzelem érdekében, de kiválasztottuk a szakaszainkat, ahol megmutathatjuk, hogy versenyképesek lehetünk”

„Tehát meg kell vizsgálnunk az összes lehetőségünket, és a srácok mind tudják, hogy a következő néhány rally kulcsfontosságú ahhoz, hogy megmutassák, mire képesek. De látnunk kell a sebességet, a következetességet és a fejlődést, és azt hiszem, mindannyian ezt a maguk módján csinálják.”

Az M-Sport mutatta be elsőként a 2022-re szánt autóját, a Ford Puma Rally1-et.

„Nincs igazi sietség, de nyilvánvalóan szeretnénk előbb-utóbb helyre tenni a dolgokat, mert ezek a versenyzők a jövő év kezdete előtt egyre többet tesztelnék az autót, mert ez az autó meglehetősen más.”

Suninen szeretne jövőre a versenyek előtt tesztelni. Számára a Toyota is opció lehet, ahol Ogier váltótársa lenne.

„Nehéz megmondani, mi a helyzet jelenleg. A Toyota fél szezonra vagy többre keres versenyzőt. Az M-Sportnál még minden ülés szabad” – mondta Suninen.