Skip to content
Főoldal / Tereprali / Al-Attiyah és Loeb újabb csatája, Peterhansel az élen

Al-Attiyah és Loeb újabb csatája, Peterhansel az élen

Al-Attiyah Abu Dhabi Desert Challenge 2022
Fotó: Red Bull

A tereprali-világbajokság második versenyének, az Abu Dhabi Desert Challenge második napjának az összefoglalója.

A hétfői 316 kilométeres távot a motorosoknál a vasárnap nagyot bukó és ma visszaálló Ross Branch teljesítette a leggyorsabban. Ezzel az első szakaszgyőzelmét szerezte a Hero Motorsport színeiben. Kevesebb mint egy perccel végzett mögötte Luciano Benavides (Husqvarna), a harmadik testvére, Kevin lett. Ezzel a KTM-es versenyző átvette a vezetést összetettben.

A Dakar Rallyt megnyerő Nasser Al-Attiyah számára nem indult jól a verseny. A vasárnapi első szakaszt nem tudta teljesíteni technikai hiba miatt. Ezért több mint 20 óra büntetéssel folytathatta ma a katari, aki így már elsődlegesen a napi pontokra fókuszál. Az autósoknál ma ő volt a leggyorsabb, közel hat percet adott Sébastien Loebnek. A franciának is voltak technikai gondjai tegnap és el is akadt, így a hatodik helyen áll.

Yazeed Al Rajhi lett ma a harmadik. A kerékcsere miatt időt vesztő tegnapi szakaszgyőztes, Stéphane Peterhansel lett a negyedik. A hetedik Abu Dhabi Desert Challenge győzelmére hajtó francia továbbra is vezet összetettben.

LW Proto-ban (T3) Francisco Lopez Contardo nagy csatában, mindössze 1 perc 11 másodperccel verte meg Seth Quinterot. Christina Gutierrez ért el a harmadik időt, már 10 perc feletti hátránnyal.