Skip to content
Főoldal / ERC / A Rally Hungaryn dől el a Clio Trophy by Toksport WRT bajnoki címe

A Rally Hungaryn dől el a Clio Trophy by Toksport WRT bajnoki címe

Clio Trophy by Toksport WRT
Fotó: FIA ERC

Még négyen esélyesek a bajnoki címre a dupla pontos nyíregyházi verseny előtt.

Négy futam után, három győzelemmel az olasz Andrea Mabellini vezeti a Clio Trophy by Toksport WRT bajnokságot. 22 pont az előnye az argentin Paulo Soria előtt, aki a szezonnyitón tudott diadalmaskodni. Ghjuvanni Rossi két ponttal van lemaradva tőle, akit újabb hat pont hátránnyal a francia Bastien Bergounhe követ.

Mivel a Rally Hungaryn dupla pontokat osztanak számukra, így az előbbi négyesből még bárki bajnok lehet és megszerezheti az értékes nyereményt. Ami nem más mint 2022-ben három verseny az ERC-ben a Clio Rally4-el, amit a Toksport WRT fog felkészíteni.

„Három versenyt nyertünk, ami jó, de Magyarországon dupla pontokat fognak osztani. A dupla pontok nem jók nekünk, de ez a szabály, szóval majd meglátjuk. Már tudjuk, hogy a Rally Hungary egy nehéz verseny” – mondta Mabellini az ERC honlapjának.

Yigit Timur már nincs versenyben a bajnoki címért egy problémákkal és balszerencsével teli szezon után. A török versenyző ennek ellenére rajthoz áll Nyíregyházán. Neki Rossihoz, Bergounhehoz és Soriahoz hasonlóan nincs tapasztalata a Rally Hungaryról.