Skip to content
Főoldal / WRC / A Japán Rally helyét veszi át az Ypres?

A Japán Rally helyét veszi át az Ypres?

Fotó: Red Bull

Újabb csavar a két verseny helyzetében.

A koronavírus kezdete óta folyamatosan érkeznek a spekulációk arról, hogy a Japán Rally törlésre kerül. Ennek ellenére az illetékesek kitartanak és még mindig szerepel a tengerentúli verseny a WRC idei naptárában.

A Dirtfish japán forrásokra hivatkozva arról ír, hogy hamarosan bejelenthetik a Japán Rally törlését.

„A járvány miatt a Japán Rally folyamatosan veszélyben volt. Amióta kiderült, hogy nem tudjuk megrendezni az olimpiát, más nagy rendezvények is veszélybe kerültek. Régóta szeretnénk, hogy a WRC mezőnye visszatérjen Japánba, de ez most nem lehetséges.” – mondta a forrás.

A Japán Rally november 20-22. közötti időpontját a belga Ypres Rally kaphatja meg.

Az Ypres Rally miatt korábban előrébb kellett hozni a Török Rallyt egy héttel. Ez a forgatókönyv nem igazán tetszett a csapatoknak, hiszen öt hét alatt lett volna három verseny és ez logisztikai rémálom lett volna számukra.

„Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen, aki örülne az Ypresnek.” – kezdte Thierry Neuville. „Az Ypres egy hatalmas kihívást jelentő aszfalt verseny. Úgy gondolom nagy az esélye, hogy idén WRC futam legyen, ez egy jó lehetőség lenne számunkra egy jó eredmény elérésére.”

A Toyota részéről Tommi Makinen korábban kifejtette, hogy nem igazán örül az Észt és az Ypres Rallynak, mivel ez előnyt jelenthet a Hyundainak a hazai pályán induló versenyzői révén.

Nem ért egyet csapatfőnökével Elfyn Evans, aki örülne egy újabb aszfalt versenynek a naptárban.
„Nincs túl sok aszfaltos verseny a naptárban (Az eredeti idei naptárban a 14 versenyből kettő tisztán aszfalt verseny, ha nem számoljuk a Montét – a szerk.). Szóval én még elbírnék egy-két aszfaltos versenyt.”