Skip to content
Főoldal / WRC / 2025-től WRC futam lesz a Kanári-szigetek Rally

2025-től WRC futam lesz a Kanári-szigetek Rally

Bonato Kanári-szigetek Rally
Fotó: @World / Red Bull Content Pool

A rally világbajnokság a következő szezonban visszatér Spanyolországba, hogy a Kanári-szigetek aszfaltján versenyezzen.

A Lett Rally és Lengyel Rally nyomdokaiba lépve, amelyek mindketten az ERC útját használták fel, hogy 2024-ben csatlakozzanak a WRC-hez, a Kanári-szigetek Rally 2025-ben és 2026-ban az ERC-ből a WRC-be kerül.

Az először 1977-ben megrendezett Kanári-szigetek Rally 2016 óta folyamatosan az ERC része, 2026-ban pedig az 50. kiadást ünnepli, a rallysport csúcsának részeként. A tervek szerint 2025-ben kizárólag Gran Canarián zajlik majd, majd az 50. évfordulóra más szigetekre is kiterjesztik.

„Kanári-szigetek Rally WRC-be való bekerülése sok évnyi munka jutalma volt. Ez egy több generáció által vágyott cél volt, és most a WRC Promoterrel együtt elérhetővé vált” – nyilatkozta Germán Morales, az eseményt szervező Club Deportivo Todo Sport vezérigazgatója.

„Mióta a rallye Európa-bajnoksággal bővítettük a bajnokságok portfólióját, nem sok kétségünk maradt a rallye menedzsment csapatának képességeivel kapcsolatban, hogy ezt a rallye-t jövőre a WRC naptárában rendezzük meg” – fejezte ki Jona Siebel, a WRC Promoter ügyvezető igazgatója.

„Lelkesen várjuk, hogy Spanyolország ismét szerepeljen a WRC naptárában, és bátorít minket, hogy megvalósul az a világosan meghatározott stratégiánk, hogy az ERC-versenyek számára lehetőséget biztosítsunk a WRC-be vezető útra.”

A WRC legutóbb 2022-ben járt Spanyolországban, akkor a katalán tengerparti üdülőhely, Salou volt a verseny központja.