Wickens nyert a Mercedessel a Norisringen

A Mercedes idei második győzelmét szerezte a kanadai versenyző. Két Audis, Green és Ekström állhatott fel még a dobogóra egy esős futam után.

A Mercedesek jól használták ki, hogy a rövid pályán jelentősen kijön a súlykülönbség, Így az eddig szenvedő Mercedessel Wickens pályafutása második DTM győzelmét szerezte ma a Norisringen.

A verseny a Safety Car mögött indult a nagy eső miatt. A 4. körben engedték el a mezőnyt, ekkor Green koccant di Restaval, aki megforgott és közel 10 helyett vesztett. Ezért Green 5 mp-s büntetést kapott, amit a boxkiállásánál kellett letöltenie.
Akik az 50. kör környékén álltak ki gumit cseréni, már a száraz pályás gumit rakatták fel. A mezőnyből utoljára az élen álló Wickens állt ki és oda is tért vissza.

Fotó: DTM Media

Kevesebb mint 10 körrel a vége előtt az élmezőnyből állt ki Vietoris, mivel levált a jobb hátsó abroncsa.
A hazai pályán versenyző Audi Green második helyének és Ekström harmadik helyének örülhetett. A svéd versenyző a 12. helyről indulva küzdötte fel magát. Nála is nagyobb felzárkózást mutatott be Mortara, aki a 20. kockából indulva 4. lett. Wittman a 7.-ként ért be, így értékes pontokat mentett.
Paffett és di Resta csak a 12. és 15. lett, ők a korai kerékcseréikre fáztak rá, ami miatt még egyszer be kellett jönniük.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
683
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
Ogier nyerte a Rally Polandot
Close