Szalayék remekeltek, Lisziék újabb szakaszt hagytak ki

Fotó: Opel Dakar Team

A Selyemút Rally 10. szakaszának az összefoglalója, ahol a magyarok felemás napot zártak.

Ma a Hami-Dunhuang közötti táv várt a Selyemút Rally mezőnyére.
Az autósoknál ezúttal is Peugeot győzelem született, most Peterhansel volt a leggyorsabb. Loeb lett a második, míg Despres a negyedik. Közéjük Hunt ékelődött be a Minivel. A brit versenyzőnek ez az eddigi legjobb helyezése a versenyen. Az összetettben Loeb hátránya ismét 10 perc alá csökkent, továbbra is Despres, Loeb és Al Rajhi az első három sorrendje.

A Szalay Balázs-Bunkoczi László kettős ma újra versenybe szállt és a mezőny végéről rajtolva 25 autót megelőzve a 21. helyen zárták a napot az Opel Mokkával. A tegnapi kihagyott szakaszért kapott 100 órás büntetéssel visszacsúsztak az összesítés 43. helyére. A Liszi László-Liszi Norbert apa-fia páros a mai szakaszt sem teljesítette. A verseny során három joker napjuk van a versenyzőknek amikor kihagyhatják a szakaszt időbüntetés ellenében. Lisziéknek ez már a harmadik joker napjuk volt, így ha még egy napot kihagynak akkor kizárják őket. A holnapi rajtlistán rajta vannak.

A tegnapi gondok után ma újabb gondokkal találta szembe magát Van Den Brink. 40 kilométerrel a vége előtt a jobb hátsó gumi elkezdett szétfoszlani, de kitartott a célig és újabb győzelmet aratott a holland versenyző. Mardeev lett a második megelőzve Sotnikovot. Az összetettben kevesebb mint 5 perc Van Den Brink előnye Mardeev előtt, a harmadik helyen álló Sotnikov is 10 percen belül van.