Sordo vezet, Loeb üldözi

Fotó: Red Bull

A Mexikó Rally pénteki napjának az összefoglalója.

A Mexikó Rallyn is a fókuszba került a takarítás. Az elsőnek induló Thierry Neuville és a másodikként rajtoló Sebastien Ogier sem tudta tartani a hátrébb rajtolok tempóját. A belgának még a benzinnyomással is gondjai voltak az egyik gyorson, amikor megpróbálta megjavítani rácsukódott az ajtó a kezére, megsérült a keze. Ogier az 5., míg Neuville a 7. helyről várja a folytatást.
Nem volt jó napja a Toyotanak sem. Jari-Matti Latvalanak már reggeltől gondjai voltak a motorral, végül a generátor hibája miatt állt ki. Esapekka Lappi pedig borult a Yaris WRc-vel. Ott Tanak a harmadik helyen áll az egyetlen állva maradt Toyotaval, de neki is voltak gondjai.

Elfyn Evans délután bukott és a baleset során a navigátora, Daniel Barritt agyrázkódást szenvedett, így kiálltak.
A Monte Carlo Rally után újra autóba ülő Dani Sordo áll az élen, előnye mindössze 7,2 mp a 2015 után visszatérő Sebastien Loeb előtt. A kilencszeres világbajnok egy szakaszgyőzelmet is bezsebelt már, a 31 kilométeres El Chocolate-et. A nap során többször megpördülő Meeke a negyedik helyen zárta a pénteket.

A WRC2-ben Pontus Tidemand több mint három perccel vezet Gus Greensmith előtt. Pedro Heller a harmadik. Kalle Rovanperä már reggel kiállt a hűtő meghibásodása miatt, Jari Huttunen szintén emiatt állt ki.

WRC Mexikó Rally állása a pénteki nap után: