Peterhansel nyert és átvette a vezetést, Szalayék előrébb léptek

Fotó: Peugeot Sport

A Selyemút Rally negyedik szakaszának történései.

A Selyemút Rally negyedik szakaszát le kellett rövidíteni a szervezőknek, egy megrongálódott híd miatt. Így végül Kostany-Astana között 223 km várt a mezőnyre.
Az autósoknál Peterhansel kihasználta, hogy hátrébb rajtolt és már tisztább nyomon autózhatott. A peugeotos versenyző több mint 6 percet adott a második helyen végző Vasilyevnek. Ma is meg lett a Peugeot-Mini-Peugeot sorminta miután Loeb lett a harmadik. A tegnapi szakaszt megnyerő Despres ma eltalált egy a nagy fűben megbújó betondarabot és a sérült kerék miatt vissza kellett vennie a tempóból. Csak a 10. lett. Az összetettben ezzel Peterhansel az élre állt. Őt Vasilyev és Loeb követi.

A magyarok közül a Szalay Balázs-Bunkoczi László páros elmondta, hogy volt pár kisebb eltévedésük, de mindketten nagyon élvezték a versenyzést. Balu még azt is elmondta, hogy a keményebb földet éréseknél, még érzi a Fehérép Kupán megsérült vállát. Az Opel Dakar Team kettőse a mai napot a 31., helyen zárta, összetettben a 29. helyről várják a folytatást. A Liszi László-Liszi Norbert kettős a 45. lett ma, összesítésben a 38. helyen állnak.

A kamionosoknál Nikolaev győzelemre vitte ma a csőrös Kamazt. Mögötte De Baar és és Honghning végzett. Összetettben az állás: Nikoalev, Karginov és Sotnikov.