Ostberg veszi át Meeke helyét az év hátralévő részében

A Citroen hivatalosan is bejelentette felállását az év második felére.

Kris Meeket a Portugál Rally után dobta a Citroen. Sokan szívesen látták volna a helyén Sébastien Loeb-öt, de a kilencszeres világbajnok hamar leszögezte a Spanyol Rallyn kívül nem akar más versenyen indulni. Így a várakozásoknak megfelelően azt a Mads Ostberget szerződtette a Citroen, aki idén már három alkalommal indult a C3 WRC-vel és mindegyik alkalommal az első hatban végzett. A norvég versenyző 2014-ben és 2015-ben már volt a Citroen gyári versenyzője.

“Örülők, hogy lehetőségem nyílik arra, hogy továbbra is a Citroennel versenyezzek. Nagyon jó volt visszatérni a csapathoz az előző három versenyen, hiszen évekkel ezelőtt már dolgoztunk együtt.  Örülők, hogy a márka és Pierre (Budar, a csapatvezető) bizalmat szavazott nekem. Mindent megteszek, hogy azt minél jobban megháláljam. Három idei versenyen már indulhattam a C3 WRC-vel, most pedig szeretnék a legjobban teljesíteni az év többi versenyén is. Svédországban nagyon jó volt vezetni az autót, de murván kissé küzdöttem vele.”

Ostberg a Spanyol Rallyn kívül valamennyi hátralévő versenyen indulni fog. A norvég dolgozik rajta, hogy a spanyoloknál is ott lehessen: “Még tárgyalok a csapattal a spanyol indulásról is, szeretnék ott is indulni, mert mindig jól menten azon a versenyen. A legfontosabb azonban az, hogy az év második felében is a csapat tagja lehetek.”

Khalid Al Qassimi a finn, a török és a spanyol versenyen indul idén a C3 WRC volánja mögött.