Ogier nyert Mexikóban, Meeke hibázott

Fotó: M-Sport

A Mexikó Rally utolsó napjának az összefoglalója.

A tegnapi eseménydús nap után (Loeb az élre állt, majd defektet kapott ő is és Sordo is), ma egy kevésbé drámai nappal zárult a Mexikó Rally.
Fordulat azonban így is maradt, hiszen Meekenek 10 mp volt az előnye Sordoval szemben. A brit a közösségi médiában kérte a szurkolókat, hogy parkoljanak a pályáktól távol-gondolva a tavalyi Power Stages akciójára. Ezúttal nem az utolsó szakaszra maradt az akció a Citroen versenyzőjétől, a mai első gyorson oldalára állította a C3 WRC-t. A nézők segítségével folytatni tudta, de a második hely oda lett.

Folytatódott a svédeknél megkezdett Power Stages taktikázás. Ezúttal Neuville és Tanak élt ezzel a módszerrel (mindkét versenyző próbálta óvni a gumijait erre a gyorsra). Ez Tanaknak sikerült jobban, ő nyerte a gyorsot, Neuville negyedik lett. Ogier, Latvala és Mikkelsen örülhetett még az extra pontoknak. Sordo defektet kapott, de megőrizte második helyét. Ogier idei második győzelmét szerezte. Meeke lett a harmadik megelőzve Mikkelsent, Loeböt és Neuvillet.

A WRC2-ben Pontus Tidemand fölényes győzelmet aratott, több mint hat perccel előzte meg a második Gus Greensmitht. A harmadik helyen Pedro Heller végzett.

WRC Mexikó Rally végeredmény: