Ogier hibázott, Latvala vezet (videóval)

Tanak02SWE14sv111Ogier és Kubica is hibázott ma a Svéd Rallyn. Ezt kihasználva Latvala állt az élre nagy csatában. Videók a versenyről és Kubica árok járásáról.

A mai nap is tartogatott nem várt fordulatokat a Svéd Rallyn. Már az első szakaszon megállt Neuville alatt a Hyundai i20 WRC. Utána Tanak pörgött meg és vesztett vele rengeteg időt.  De a 15 km-es szakasz Ogieren is kifogott. Előbb defektet kapott majd beesett egy hó falba.  Több mint 4 és fél percet vesztett és visszacsúszott a 20. helyre.  A szakaszt Latvala nyerte, de az összetettben 0,6 mp-vel Mikkelsen mögött volt. A 10. szakaszon a norvég megjárt egy árkot. Az itt elvesztett másodperceknek köszönhetően Latvala 1,8 mp előnnyel az élre állt. Henning Solberg megpördült a Ford Fiesta RS WRC-vel, majd a következő nyúlfarknyi szakaszt leggyorsabbként teljesítette. Az első kör után Latvala, Mikkelsen és Ostberg volt az első három sorrendje. Mögöttük Hirvonen, Tanak, Hanninen, Tidemand, Meeke, Solberg és Kubica volt a sorrend.

Tanak02SWE14sv111
Fotó: M-Sport World Rally Team

Ogier a második kör összes szakaszát megnyerte, így feljött a 10. helyre. Az első pálya ismét sokakat megtréfált. Robert Kubica egy ugrató után megjárta az árkot, Evans megpördült, míg Hanninen kitörte az autó jobb első kerekét. Tanak Hirvonent átugorva feljött a 4. helyre.  A következő gyorson a finn visszaszerezte a pozíciót. A 14. szakaszon Kubica ismét egy hó falban kötött ki, míg Breen kétszer is megforgott. Latvala az utolsó előtti szakaszon sokat vesztett a gumik miatt, így csapattársa 4,8 mp-re megközelítette. Mikkelsen az utolsó karlstadti szakaszt is megnyerte, így újabb 1,2 mp-t faragott a hátrányából. Ogier is lépett egyet előre, valamint Solberg is megelőzte Tidemandot.
Érdekesség, hogy WRC2-ben az arab Al Rajhi vezet, aki nem sok havas tapasztalattal rendelkezik és a verseny előtt se nagyon tesztelt.

WRC Rally Sweden állása:
1. Latvala
2. Mikkelsen + 3,6
3. Ostberg +43,0
4. Hirvonen +1:02,7
5. Tanak +1:08,7
6. Meeke +2:31,1

Videó Robert Kubica mai árok járásáról:


A Svéd Rally tegnapi napjáról egy rövid videó: