Ogier az élen, Mikkelsen és Tanak a nap meglepetése (videóval)

Hirvonen02S14sv037Bár végül a címvédő zárta az élen a Svéd Rally mai napját, egy izgalmas csata alakult ki az élen. Az izgalmakról leginkább Mikkelsen és Tanak gondoskodott. Egy rövid videó is van a versenyről az összefoglalóban.

A Svéd Rally mai napján Norvégiába látogatott a mezőny, ahol hat gyorsasági várt az indulókra.
A szerda esti szuper speciálon még Mikkelsen volt a leggyorsabb, ma reggel azonban Ogier kezdett a legjobban és az első két szakaszt megnyerte. Így már az első szakasz után átvette a vezetést a norvégtól. Az első kör utolsó szakaszán ismét Mikkelsen volt a gyorsabb, de nem tudta visszaelőzni a címvédőt, aki 1,6 mp előnnyel zárta a kört. A harmadik helyen Latvala állt, aki Tanaktól hódította el a pozíciót a harmadik szakaszon. Prokop a második szakaszon beesett az árokba, míg Evans megpördült.

Hirvonen02S14sv037
Fotó: M-Sport World Rally Team

A második kör első szakaszán Tanak mindenkit leiskolázott és ezzel visszaszerezte a harmadik helyet az összetettben.  A következő gyorson a VW norvégja 0,7 mp-vel bizonyult gyorsabbnak címvédő csapattársánál és ezzel 0,2 mp-vel az élre állt! Tanaknak ezen a szakaszon csak egy 8. időre futotta, így visszacsúszott Latvala mögé a negyedik helyre. A döntés így az utolsó 7 km-es Torsby szakaszra maradt. A záró szakaszt Ogier nyerte, míg Mikkesen csak egy biztonságit autózott, gondolva a holnapra. Ezzel a címvédő az élen zárta a napot. Tanak bár gyorsabb volt finn riválisánál nem tudta vissza szerezni a dobogó alsó fokát. Henning Solberg defektet kapott, ezzel a 8. helyről a 13.-ra csúszott vissza. Az első bálozók közül Meeke zárt a legjobban, ő a 10. helyen áll, megelőzve Robert Kubicát és Evanst. Az élmezőny szoros, mivel az első négy pilóta 15 mp-n belül van, így holnap bármi megtörténhet.

A 62. Rally Sweden állása:
1. Ogier
2. Mikkelsen +5,8
3. Latvala +12,2
4. Tanak +14,8
5. Hirvonen +22,5
6. Ostberg +22,5
7. Neuville +32,0
8. Hanninen +42,0

Végül pedig egy videó a 2014-es Svéd Rallyról: