Ogier átvette a vezetést Szardínián

Szardínián Ogier állt az élre, kihasználva Latvala hibáját. Kubica ismét kiállni kényszerült. Videó az előző napról.

Ma mindössze két pályán 4 gyorsasági volt a penzum a mezőny számára, de ebből a második pálya több mint 59 km hosszú volt.
Az első körben a helyezéseket tekintve érdemi változás nem történt az élen. Latvala annak ellenére megőrizte a vezetést, hogy a motorja melegedett az 59 km-s pályán. Ezt kihasználva Ogier 11,1 mp-t hozott rajta.

Fotó: M-Sport Media

A második körben több volt a történés. Kubica a 12. szakaszon kiütötte a Fiesta jobb első kerekét, ezért kiállni kényszerült. A szakaszt Ogier nyerte Latvala előtt, így tovább közelített a finnhez. Mikkelsen sérült lengéscsillapítóval érkezett a célba. A napi utolsó szakasz ismét az 59 km-s gyors volt. Paddon motor gondok miatt parkolta le a Hyundait, majd 28 perccel később folytatta útját.  Mikkelsen több mint 40 mp-t vesztett miután a rajt után három km-el eltalált egy sziklát, ami végleg eltörte a lengéscsillapítóját. Latvala több mint két percet vesztett a szakaszon miután eltalált egy követ és megsérült a kerék, ami miatt kereket kellet cserélniük, ráadásul még fék gondjai is voltak. Ezzel visszacsúszott a harmadik helyre, Ogier és Ostberg mögé.

A Rally Italia Sardegna állása a szombati nap után:
1. Ogier
2. Ostberg +1:40,2 p
3. Latvala +2:01,5 p
4. Mikkelsen +2:27,8 p
5. Evans +4:24,3 p

Végül egy videó a tegnapi napról: