Mikkelsen Hyundai i20 WRC-vel indul Portugáliában?

Érdekes hír látott napvilágot Mikkelsen jövőjével kapcsolatban.

A VW tavalyi pilótái közül Andreas Mikkelsen az egyetlen, akinek nem jutott hely idei fejlesztésű WRC-ben. A norvég sokáig dolgozott azon, hogy a VW 2017-re szánt autójával indulhasson, de ez végül nem jött össze. Ezek után Mikkelsen a Skoda gyári csapatának tagjaként megnyerte a Monte-Carlo Rallyt valamint a Korzika Rallyt és vezeti a WRC2-öt.

Ma az Autosport azonban érdekes fejleményről számolt be: Andreas Mikkelsen pénteken tesztelni fogja az idei Hyundai i20 Coupe WRC-t. Ám lehet, hogy nem csak egy teszt lesz a történetből, hanem a Portugál Rallyn már a Hyundai Motorsport színeiben indul.

„Remélem, hogy hamarosan eldől a jövő. Mindenkivel tárgyalunk, de nem csak az idei vagy a jövő évi terveket illetően, hanem hosszú távú célokról. Most a helyzet sokkal jobbnak tűnik, mint amilyen a Svéd Rally alatti tárgyalásokkor volt.” – mondta Mikkelsen az Autosport-nak.

Mikkelsen nem csak a Hyundai-al, hanem a Citroennel és a Toyotaval is tárgyalt. Utóbbiaknál állítólag még lett is volna esélye, Juho Hanninen helyére érkezett volna, aki nem kezdte túl fényesen a szezont.

A hyundaios szerződés azért is érdekes, mert Thierry Neuville, Dani Sordo és Hayden Paddon szerződése is 2018 végéig érvényes. Amennyiben egy negyedik autót is indítanak az csak az elkötelezettségüket mutatná a WRC iránt.