Luc Alphand visszatér

Fotó: X-raid

A korábbi Dakar győztes 2009-es súlyos balesete után először fog versenyezni.

A síelőből lett autóversenyző Luc Alphand 2006-ban megnyerte a Dakar Rallyt egy Mitsubishivel. 2009 június 27-én a Rand’Auvergne motorversenyen szenvedett súlyos balesetet, több nyakcsigolyája is megsérült. Nem sokkal később be is jelentette, hogy az egészségi állapota miatt visszavonul az autóversenyzéstől.
Luc Alphand most a visszatérés mellett döntött, miután úgy érzi egészségi állapota már lehetővé teszi a versenyzést. Az 52 éves francia versenyző a tereprali világkupa harmadik fordulóján, az Abu Dhabi Desert Challenge-n fogja az X-raid csapat Mini John Cooper Works Buggy versenyautóját vezetni. Navigátora a rutinos Andreas Schulz lesz.

“Nagyon várom, hogy újra versenyezhessek. A balesetem után ez éveken át nem volt lehetséges. A Dakaron beszélgettem Sven Quandttal (Az X-raid vezetője) és mondtam neki, hogy szívesen versenyeznék. Mivel szeretek a sivatagban versenyezni azonnal az Abu Dhabi Desert Challenge-re gondoltunk. Sven felajánlotta, hogy indulhatok a Mini John Cooper Works Buggyval ha szeretnék, amire természetesen igent mondtam. Majd meglátjuk mire leszek képes a hosszú kihagyás után. A Mini John Cooper Works Buggy már megmutatta a benne rejlő potenciált és Andreas Schulz-al az oldalamon egy tapasztalt navigátorom lesz. Nincs elvárásom magammal szemben.”-mondta Luc Alphand.

Luc Alphand számára nem lesz ismeretlen az X-raid csapat, hiszen 2003-ban és 2004-ben náluk versenyzett. Akkor a BMW X5-tel a Dakaron egy kilencedik és egy negyedik helyet szerzett.
Az Abu Dhabi Desert Challenge március 24-én rajtol a szuperspeciállal. Utána öt napon keresztül naponta egy 215 kilométernél is hosszabb szelektívet kell teljesíteni.