Loeb támogatja Ogiert rajtsorrend kérdésben

A két franciának korábban több vitája is volt egymással, de most egyetértenek abban, hogy változtatni kell.
Az idei évtől a rally világbajnokságon az első két napon a bajnokság állásának megfelelően rajtolnak a versenyzők. Ennek a rendszernek Sebastien Ogier az egyik legnagyobb ellenzője. Az idei három murvás versenyen, mindig legyőzték az első két napon hátrébb induló versenyzők: Mexikóban Latvala, Argentínában Paddon, míg legutóbb Portugáliában Meeke. De könnyen előfordulhat, hogy a hétvégi szardíniai versenyen sem ő lesz a győztes ezen okból kifolyólag. A VW Motorsport csapatfőnöke,Jost Capito is nehezményezte a jelenlegi szabályt.

Most Ogier korábbi csapattársa, a kilencszeres világbajnok Sebastien Loeb is ki állt mellette.
“Igaza van.”-kezdte Loeb az Autosportnak. “Vannak, akik úgy tűnik nem akarnak beszélni róla, de igaza van abban, amit mond. Ez az, amit mindig megvédtem amikor versenyeztem: tisztességes versenyt akartunk. A legjobb versenyzőnek a legjobb csapattal kéne nyernie. Ez olyan mint a 100 méteres futó versenyen: a világbajnok nem kezd a füvön a pálya mellett, ugyanazon a nyomvonalon megy mint a többiek. Ha még mindig ő e legjobb akkor ő a nyerő.”

Amíg Loeb a WRC-ben versenyzett számtalanszor takarított a versenyek első napján. De szerinte az, hogy arra kényszerítsék az éllovast, hogy két nap is elsőként induljon túlzás.
“Megértem, hogy zavarja.”-folytatta Loeb. “Két nap takarítás túl sok. Egy nap küzdés volt, de rendben volt. De a két nap túl sok és tönkre teszi az esélyét. Az biztos, hogy jobb mint a többi versenyző és ha jobb akkor ő nyer.”

Ogier szeretné visszaállítani a kvalifikációt, ami 2012-2013-ban volt. Akkor a kvalifikáció eredményének a sorrendjében választhattak rajtsorrendet a versenyzők.

A jelenlegi rendszer nagyon kedvező azon versenyzők számára, akik nem mennek teljes szezont, mint például Meeke.
“Kris boldog lehet, ha ő nyer, akkor nyert és ez az, hogy nem tudja megváltoztatni a szabályt. A probléma nem a versenyzőkkel, hanem a szabállyal van.”-zárta mondandóját Loeb.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
683
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
Ex-WTCC versenyző a WRC-n

Close