Le Mans-i 24 órás győztes az idei Dakaron és Montén

Romain Dumas WEC futamok nélkül sem unatkozik. Részt vett januárban a Dakar Rallyn, majd a Monte Carlo Rallyn.

Romain Dumas neve leginkább az endurance versenyek világából lehet ismerős. 2001 óta minden évben indult a Le Mans-i 24 órás versenyen, amit kétszer meg is nyert. 2010-ben az LMP1-es Audival Timo Bernhard és Mike Rockenfeller társaként nyert. 2013-ban a GTE Pro kategóriában nyert egy Porshe 911-el Marc Liebbel és Richard Lietzzel osztozva az autón. 2014-től az endurance világbajnokságra (WEC) visszatérő Porsche gyári versenyzője. A szezon záró interlagosi versenyen nyert a Dumas-Lieb-Jani összetételű hármas. A francia versenyző a WEC 2015-ös szezonjának rajtjáig sem unatkozik.

Január elején Dél-Amerikában volt jelenése a Dakar Rallyn. Életében először vágott neki a sivatagi versenynek és remekül kezdett. Az első szelektíven a 19. helyre hozta be a buggyt. Végig az első 50-ben volt, amíg a 10. szakaszon a verseny feladására nem kényszerült.

Sok ideje nem maradt a pihenésre, mert a következő hétvégén már a Monte Carlo Rallyn indult, amely a frissen létrehozott RGT bajnokság első versenye volt. Itt egy Porsche 911-el indult. A három induló közül a második lett.

„Bátor dolog volt így tervezni. Nem volt egyszerű a sivatagról átállni a Montéra. De a Montén egy Porschéval indulni, na az még annál is bátrabb dolog volt. De egyáltalán nem bánom, hogy indultunk, a szurkolók meg egyesen imádták, hogy újra Porschékat láthatnak a Montén. Remélhetőleg ezt megismételhetjük a jövőben.”-mondta Dumas.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
343
 Photos
705
 Followers
406
 Following
Metabond Rally&Tuning Day 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#rallye #bmwm3 #rabaring #rally #bmw #motorsport #rallycar #mpower #canon #rallying #bmw❤️ #powerslide #rallysport #m3  #canon700d #rallypassion #bmwnation #sideways #canoneos #rallyfanshu #bmwmotorsport #canonhun #rallylife #bmwgram #canon_photosÚjabb képek kerültek fel a HunGarian Bajaról a Facebook oldalunkra.

#rallyraid #nissan #hungarianbaja #4x4 #nissanpickup #motorsport #canon #crosscountryrally #nissanclub #mnasz #fiaworldcup #4x4offroad #canon700d #nissanlove #hungarianbaja2017 #motorsportphotography #nissanmotorsports #offroad #tereprally #canonhun #nissan4x4 #rallyfanshu #canon_photos #nissanpowerAlexovics Szlalom Kupa 2017 videó a www.rallyfans.hu-n!

#szlalom #trabant #motorsport #autoslalom #601 #canon #historiccar #ács #tamron70300 #slalom #canon700d #becauseracecar #trabi #autosport #canonphotography #trabant601 #racecar #rallyfanshu #canonphotos
Ezt olvastad már?
Hivatalos: a Toyota 2017-ben visszatér a WRC-be!

Close