Le Mans-i 24 órás győztes az idei Dakaron és Montén

Romain Dumas WEC futamok nélkül sem unatkozik. Részt vett januárban a Dakar Rallyn, majd a Monte Carlo Rallyn.

Romain Dumas neve leginkább az endurance versenyek világából lehet ismerős. 2001 óta minden évben indult a Le Mans-i 24 órás versenyen, amit kétszer meg is nyert. 2010-ben az LMP1-es Audival Timo Bernhard és Mike Rockenfeller társaként nyert. 2013-ban a GTE Pro kategóriában nyert egy Porshe 911-el Marc Liebbel és Richard Lietzzel osztozva az autón. 2014-től az endurance világbajnokságra (WEC) visszatérő Porsche gyári versenyzője. A szezon záró interlagosi versenyen nyert a Dumas-Lieb-Jani összetételű hármas. A francia versenyző a WEC 2015-ös szezonjának rajtjáig sem unatkozik.

Január elején Dél-Amerikában volt jelenése a Dakar Rallyn. Életében először vágott neki a sivatagi versenynek és remekül kezdett. Az első szelektíven a 19. helyre hozta be a buggyt. Végig az első 50-ben volt, amíg a 10. szakaszon a verseny feladására nem kényszerült.

Sok ideje nem maradt a pihenésre, mert a következő hétvégén már a Monte Carlo Rallyn indult, amely a frissen létrehozott RGT bajnokság első versenye volt. Itt egy Porsche 911-el indult. A három induló közül a második lett.

„Bátor dolog volt így tervezni. Nem volt egyszerű a sivatagról átállni a Montéra. De a Montén egy Porschéval indulni, na az még annál is bátrabb dolog volt. De egyáltalán nem bánom, hogy indultunk, a szurkolók meg egyesen imádták, hogy újra Porschékat láthatnak a Montén. Remélhetőleg ezt megismételhetjük a jövőben.”-mondta Dumas.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
683
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
Hivatalos: a Toyota 2017-ben visszatér a WRC-be!

Close