Kubica nyerte a Jänner Rallyet, Csucsu 14. lett (videóval)

AUTO - ERC JANNER RALLY 2014 Egy izgalmas versenynappal folytatódott az ERC idei első versenye, ahol az utolsó szakaszon dőlt el a győzelem.
8 gyorsasági várt a még versenyben lévő párosokra a 31. Int Jänner Rallye-n.
Pech reggel bekezdett és délelőtt mind a három gyorsaságit megnyerte. Ráadásul Robert Kubica a 12. szakaszon kiugrott a rajtnál és ezért kapott 10 mp büntetést. Ezzel Pech átvette a vezetést. A délutáni kör első szakaszán esett ki az ifj. Érdi-Zsiros páros. Eközben a negyedik helyért is nagy csata zajlott, amit ekkor Harrach vett át Tarabustól. A következő gyorson a cseh versenyző visszahódította a negyedik helyet, mivel osztrák riválisa fának ütötte a Mitsubishit. Délutánra megérkezett az eső és a köd is. Az utolsó előtti gyorson eldőlni látszott a 4. helyért folyó csata, mivel Harrach több mint fél percet vert Tarabusra és ezzel visszaszerezte a negyedik helyet. Közben az élen is folyt a csata, délután két-két gyorsot nyert Kubica is és Pech is.

AUTO - ERC JANNER RALLY 2014
Fotó: www.fiaerc.com

Az utolsó 25 km-es szakasznak Pech száraz pályás gumival indult, míg Kubica téli gumival. Tavaly Kopeckynek sikerült az utolsó gyorsaságin fordítani. Idén Kubica az utolsó gyorson több mint fél percet vert Pechre, ezzel 19,9 mp előnnyel megnyerte a 2014-es Jänner Rallyet. Pech lett a második, míg legjobb hazaiként Baumschlager lett a harmadik. Csucsuék a 14. helyen fejezték be a versenyt (Szériaautó kupa 5. hely). A szériaautó kupát Harrach nyerte.
A 2WD kupában Böhm nyert. Az utolsó szakaszt a versenybe visszaálló Bessenyey-Nyirfás duó nyerte. Klausz Kristófék a 6. helyen értek be a kétkerekesek között.

A 31. Int Jänner Rallye végeredménye:
1. Kubica
2. Pech +19.9
3. Baumschlager +1:38.9
….
14. Csucsu +17:03.4
24. Klausz +43:59.1

Videók a Jänner Rallye első napjáról: