Kimi Räikkönen visszatérne a WRC-be!

Ezt maga a finn világbajnok hintette el! De akár még a rallycross is szóba jöhet.

A 2007-es Formula-1-es világbajnok Kimi Räikkönen 2009 és 2011 között volt a rally világbajnokság résztvevője. 2009-ben csak a Finn Rallyn indult, míg a következő két évben állandó indulója volt a világbajnokságnak. Legjobb helyezését a Török Rallyn érte el 2010-ben, az ötödik lett. 2010-ben és 2011-ben is a a tabella 10. helyén végzett. 2012-ben pedig visszatért a Formula-1-be a Lotusnál.

Kimi Räikkönen most maga erősítette meg, hogy F1-es visszavonulása után akár újra láthatjuk WRC futamokon. Ezt az F1 Racing magazinban egy olvasói kérdésre válaszolt a 38 éves finn. Kerry Millward volt az az olvasó, aki feltette a kérdést Kiminek, hogy visszatér-e valaha a WRC-be?
“Egy pár versenyre talán, pusztán az élvezetért. Remélem, hogy összejön.”-válaszolta Kimi.

Räikkönen kitért az általa vezetett Citroën DS3 WRC-re is. “Könnyű és agilis, nagy erővel, – igazán élveztem! Bonyolult volt azért igazán gyorsan vezetni, és még figyelni kellett az itinerre is. Vezetni azonban nem volt nehéz. A tesztpályán gyorsnak lenni meg egy dolog, egy igazi gyorson azért valamivel bonyolultabb volt.”-folytatta Kimi.

Kimi Räikkönen szerződése 2018 végén lejár a Ferrarival és a WRC-n kívül van más lehetősége is, a rallycross.
“Még nem volt időm tesztelni rallycross autót, de már párszor felajánlották. Mókásnak tűnnek, hasonlóak a WRC-khez, de nagyobb a teljesítményük. Nagyon jó lenne legalább kipróbálni egy ilyet.”-zárta gondolatait a Jégember.