Így búcsúzott Ekström a DTM-től

Fotó: DTM

Stílusosan búcsúzott Ekström a DTM-től és a DTM Ekströmtől.

A DTM idei első hétvégéjét talán az tette igazán különlegessé, hogy Mattias Ekström a bajnokságon kívül rajthoz állt, hogy 17 DTM-ben töltött év után stílusosan tudjon búcsúzni a rajongóktól, a DTM-től.
Erre a hétvégére az Audijára a szokásos Red Bull-os dizájn mellett felkerült egy svéd zászló, valamint felsorolták az eredményeit. A versenyzőtársak, a DTM prominens személyei és néhány szerencsés szurkoló is aláírhatta a motorháztetőt.

“Nagyszerű harcos volt és sohasem adta fel. Hiányozni fog a DTM-nek, nekem személy szerint azért, mert nagy csatáink voltak a pályán. “-mondta a BMW-s Bruno Spengler.
“Nagyon jó srác. Ez az évek alatt barátokká tett minket. Ugyanakkor riválisok voltunk 14 éven át és a versenyzés ellene mindig különleges volt. Hiányozni fog.”-árulta el a Mercedeses Gary Paffett.

Az Audi csináltatott 1219 sapkát erre az alkalomra – pontosan annyit, ahány pontot szerzett 2004 és 2007 bajnoka. Ezek a sapkákat a 39 éves svéd klasszis a rajongók között osztotta szét.
A második hockenheimi verseny után Eki csinált néhány fánkot, majd az autója tetejéről intett búcsút a közönségnek. Végül levette a kesztyűjét, a cipőit és a tribünre dobta, ahol jó páran papírból készült Ekström maszkban voltak.
A legenda búcsút mondott. Tack för allt. Köszönünk mindent Eki!