Főoldal / DTM / Hivatalos: jön a Class 1

Hivatalos: jön a Class 1

Fotó: DTM

Megegyezett a DTM és a Super GT.

A DTM ikonikus helyszínén, a Norisringen jelentették be, hogy megállapodott a DTM és a japán Super GT a Class 1 bevezetéséről.  Masaaki Bandoh a Super GT elnöke és Gerhard Berger, a DTM elnöke mutatta be az új szabályrendszert, mely jövőre lép életbe DTM-ben, míg 2020-ban a Super GT-ben.
“Ez egy mérföldkő lesz a nemzetközi autóversenyzésben. Ezek a szabályok lehetővé teszik a gyártóknak és a csapatoknak azt, hogy részt vegyenek látványos versenyeken, alacsony költségek mellett, két kontinensen is, és több embert érhetnek el így.”-mondta Berger.

2019-ben két közös verseny lesz, egy Európában és egy Ázsiában.  Két sprint  futam lesz, egy kötelező kerékcserével. Itt alkalmazzák majd a Balance of Performance teljesítmény kiegyenlítő rendszert is, mivel a Super GT autók még nem lesznek teljesen Class 1 kompatibilsak jövőre.

“Szeretnénk megköszönni  a DTM részéről Berger úrnak , valamint a Super GT gyártóinak, és mindenkinek, aki elhivatott az ügy iránt. Ahogy az már látható volt a remek tavalyi bemutatók után Németországban és Japánban, az együttműködésünk újabb szintre ér.”-mondta Bandoh.

A DTM autók sziluettje maradni fog, de motorikusan komoly változás lesz. A jelenleginél közel 100 lóerővel erősebb, 620 lóerős, négy hengeres, turbó feltöltős motorok lesznek majd. A megnövekedett teljesítmény miatt a hűtést is meg kell oldani, ez kihatással lesz az autók aerodinamikájára. A Super GT autóinak minimálisan kell csak változniuk.