Három magyar páros a Rally Liepajan

ERC Rally Liepaja-Ventspils, Latvia 01-03 February 2013 Lettországban folytatódik a rally Európa-bajnokság, ahol három magyar egységért szoríthatunk. A verseny előzetese kedvcsináló videóval.

A lett Eb futamon 12 gyorsasági vár a mezőnyre, melynek össztávja 240,5 km. A verseny egy igazi havas verseny, amely az Ice Master Trophy második versenye.
Az előző futam győztese, Kubica most nem indul. De ott lesz a Skoda támogatását élvező Esapekka Lappi és Sepp Wiegand. A Peugeot Rally Academy színeit Craig Breen fogja képviselni. A Monte Carlo Rallyn másodikként végző Bryan Bouffier egy Citroen DS3 RRC-vel vág neki a versenynek. Ez is egy tipikusan olyan verseny, ahol az északi versenyzők előnyben vannak, így a verseny legnagyobb esélyese kétségkívül Lappi. Azonban a csehek is okozhatnak meglepetést, hiszen indul Tarabus, Tlustak és Orsak. A Janner Rallyn a balesetéig remeklő Kajetan Kajetanowicz is bizton minden megtesz majd a győzelemért.

Fotó:www.fiaerc.com

A három magyar páros közül egyedül a Lukács “Csucsu” Kornél-Mesterházi Márk duónak van tapasztalata Rally Liepaja-ról. Ők tavaly még egy Citroen C2 R2-vel teljesítették a futamot az abszolút 23. és a kétkerekes kupa 4. helyén. Idén már egy Mitsubishi Lancerral szeretnének a szériaautó mezőnyben helytállni. Hadik Andrisék is ebben a mezőnyben fognak vitézkedni, ők mindenképpen szeretnék feledtetni a Janner Rallys kiesést.A 17 éves Klausz Kristóf folytatja az ERC-s tapasztalatok gyűjtését. Számára a célba érkezés a legfontosabb, hogy minél jobban összeszokjon a Renault Clio R3-assal.

Végül egy videó a tavalyi Rally Liepajan-ról: