Bessenyey dobogón az Akropolisz Rallyn

bigm_TIBOR_330Bessenyeyék a dobogón végeztek Görögországban, míg Érdiék az utolsó szakasz után estek ki az élről. A Peugeot 208 T16-ot győzelemre vitte Craig Breen az Akropolisz Rallyn.Az Akropolisz Rally első szakaszán még Bouffier volt a leggyorsabb, de aztán Abbring begyújtotta a rakétáit és az élre állt. Az ötödik szakaszon motor gondjai voltak, így csapattársa, Breen állt az élre. A következő szakaszon Bouffier gyorsabb volt Kajetanowicznál, ezzel feljött a második helyre az első nap végére. Köztük másnap a murvás pályákon is ment a csata, amiből végül Bouffier került ki győztesen, s szerezte meg a második helyet. Breen győzelmét senki sem tudta veszélyeztetni, így a Peugeot 208 T26 győzelemmel debütált az ERC-n.

Fotó: www.fiaerc.com

A szériaautók mezőnyében az ifj. Érdi Tibor-Táborszki Attila kettős magabiztosan vezette a versenyt végig. Az első napon az összes szakaszt megnyerték, így ma már csak a több mint egy perces előnyük beosztására kellett figyelniük. Ezt teljesítették is azonban az utolsó szakasz után technikai hiba miatt az élről kellett kiállniuk. Így Pushkar nyert.
A Bessenyey Zoltán-Nyirfás “Yulianna” páros stabilan a második helyen kezdett a 2WD-ben az első szakaszokon. Az 5. szakaszon az addig élen álló Slavov bukott, így a magyar páros átvette a vezetést. Az utolsó előtti szakaszig tartották is, akkor visszaestek a harmadik helyre. Az utolsó szakaszon még javítottak egy helyet, így másodikak lettek a kétkerekes kupában.

Egy rövid videó arról, hogyan autóztak Bessenyeyék az Akropolisz Rallyn: