A Toyota hamarosan dönt 2017-es versenyzőiről

Több jelenleg a WRC2-ben induló versenyzőt is megnevezett Tommi Makinen csapatfőnök, mint lehetséges pilótát.

A Toyota is gőzerővel készül a 2017-es visszatérésre. A Yaris WRC-t már nagyban tesztelik, de még nincsenek pilóták szerződtetve a jövő évi szezonra.
A Toyota Yaris WRC tesztjeinek legnagyobb részét a 2010-es IRC bajnok, Juho Hanninen végzi. Vele kapcsolatban gyakran felmerült, hogy ő lehet a japánok egyik választása. Erről Tommi Makinen így nyilatkozott: “Tanulni és elemezni minden versenyt Juho jó lenne. Nagyon jól ismeri az autót, ő csinálja a teszt program nagy részét és segíthet jobban felkészülni 2018-ra.”
A Ford és a Citroen korábbi versenyzője, Mikko Hirvonen a héten kezdte meg a Toyota Yaris WRC tesztelését. Ő jelenleg tereprali karrierjére koncentrál (A HunGarian Bajan is indul), így nincs arra esély, hogy visszatérjen a WRC-be.

Tommi Makinen az Autosportnak elárulta, hogy a döntés a japánokkal történ egyeztetés után a Német Rally után várható. A korábbi világbajnok több nevet is megemlített: Ott Tanak, Elfyn Evans, Esapekka Lappi, Teemu Suninen és Pontus Tidemand.
A Toyota 2017-ben valószínűleg két Yaris WRC-vel kezdi a szezont, de később csatlakozhat hozzájuk egy harmadik autó.
Makinen a csapat céljairól is beszélt: “2017-ben a cél a tanulás. De termesztésen szeretnénk minél hamarabb a dobogón végezni. Szeretném azt mondani, hogy készen állunk a csatára és a győzelemre 2018-ban.”

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
342
 Photos
708
 Followers
406
 Following
Újabb képek kerültek fel a HunGarian Bajaról a Facebook oldalunkra.

#rallyraid #nissan #hungarianbaja #4x4 #nissanpickup #motorsport #canon #crosscountryrally #nissanclub #mnasz #fiaworldcup #4x4offroad #canon700d #nissanlove #hungarianbaja2017 #motorsportphotography #nissanmotorsports #offroad #tereprally #canonhun #nissan4x4 #rallyfanshu #canon_photos #nissanpowerAlexovics Szlalom Kupa 2017 videó a www.rallyfans.hu-n!

#szlalom #trabant #motorsport #autoslalom #601 #canon #historiccar #ács #tamron70300 #slalom #canon700d #becauseracecar #trabi #autosport #canonphotography #trabant601 #racecar #rallyfanshu #canonphotosAlexovics Szlalom Kupa 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#szlalom #lada #motorsport #slalom #vaz #canon #powerslide #ba3 #autosport #sideways #ladaracing #autoslalom #canon700d #motorsportphotography #autovaz #canonhun #ladasport #motorsports #canonshot #rallyfanshu #canonphoto
Ezt olvastad már?
Hirvonen a HunGarian Bajan!

Close