A Toyota hamarosan dönt 2017-es versenyzőiről

Több jelenleg a WRC2-ben induló versenyzőt is megnevezett Tommi Makinen csapatfőnök, mint lehetséges pilótát.

A Toyota is gőzerővel készül a 2017-es visszatérésre. A Yaris WRC-t már nagyban tesztelik, de még nincsenek pilóták szerződtetve a jövő évi szezonra.
A Toyota Yaris WRC tesztjeinek legnagyobb részét a 2010-es IRC bajnok, Juho Hanninen végzi. Vele kapcsolatban gyakran felmerült, hogy ő lehet a japánok egyik választása. Erről Tommi Makinen így nyilatkozott: “Tanulni és elemezni minden versenyt Juho jó lenne. Nagyon jól ismeri az autót, ő csinálja a teszt program nagy részét és segíthet jobban felkészülni 2018-ra.”
A Ford és a Citroen korábbi versenyzője, Mikko Hirvonen a héten kezdte meg a Toyota Yaris WRC tesztelését. Ő jelenleg tereprali karrierjére koncentrál (A HunGarian Bajan is indul), így nincs arra esély, hogy visszatérjen a WRC-be.

Tommi Makinen az Autosportnak elárulta, hogy a döntés a japánokkal történ egyeztetés után a Német Rally után várható. A korábbi világbajnok több nevet is megemlített: Ott Tanak, Elfyn Evans, Esapekka Lappi, Teemu Suninen és Pontus Tidemand.
A Toyota 2017-ben valószínűleg két Yaris WRC-vel kezdi a szezont, de később csatlakozhat hozzájuk egy harmadik autó.
Makinen a csapat céljairól is beszélt: “2017-ben a cél a tanulás. De termesztésen szeretnénk minél hamarabb a dobogón végezni. Szeretném azt mondani, hogy készen állunk a csatára és a győzelemre 2018-ban.”

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
684
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
Hirvonen a HunGarian Bajan!

Close