A Toyota hamarosan dönt 2017-es versenyzőiről

Több jelenleg a WRC2-ben induló versenyzőt is megnevezett Tommi Makinen csapatfőnök, mint lehetséges pilótát.

A Toyota is gőzerővel készül a 2017-es visszatérésre. A Yaris WRC-t már nagyban tesztelik, de még nincsenek pilóták szerződtetve a jövő évi szezonra.
A Toyota Yaris WRC tesztjeinek legnagyobb részét a 2010-es IRC bajnok, Juho Hanninen végzi. Vele kapcsolatban gyakran felmerült, hogy ő lehet a japánok egyik választása. Erről Tommi Makinen így nyilatkozott: “Tanulni és elemezni minden versenyt Juho jó lenne. Nagyon jól ismeri az autót, ő csinálja a teszt program nagy részét és segíthet jobban felkészülni 2018-ra.”
A Ford és a Citroen korábbi versenyzője, Mikko Hirvonen a héten kezdte meg a Toyota Yaris WRC tesztelését. Ő jelenleg tereprali karrierjére koncentrál (A HunGarian Bajan is indul), így nincs arra esély, hogy visszatérjen a WRC-be.

Tommi Makinen az Autosportnak elárulta, hogy a döntés a japánokkal történ egyeztetés után a Német Rally után várható. A korábbi világbajnok több nevet is megemlített: Ott Tanak, Elfyn Evans, Esapekka Lappi, Teemu Suninen és Pontus Tidemand.
A Toyota 2017-ben valószínűleg két Yaris WRC-vel kezdi a szezont, de később csatlakozhat hozzájuk egy harmadik autó.
Makinen a csapat céljairól is beszélt: “2017-ben a cél a tanulás. De termesztésen szeretnénk minél hamarabb a dobogón végezni. Szeretném azt mondani, hogy készen állunk a csatára és a győzelemre 2018-ban.”

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
358
 Photos
704
 Followers
406
 Following
WRC 2018-as naptára megtekinthető a www.rallyfans.hu-n

#rally #toyotayaris #wrc #rallye #toyota #canon #rallyes #yaris #motorsport #rallyracing #toyotanation #canon700d #worldrallycar #rajdpolski #toyotafamily #wrc2017 #canonhun #rallying #toyotamotorsport #canonshot #iloverally #yariswrc #rallypoland #toyotagram #latvala #rajdpolski2017 #rallyfanshu #rallypoland2017Hivatalos: Budapest helyett Eger Rallye
Részletek: www.rallyfans.hu

#rally #mitsubishilancer #egerrally #rallycar #evoix #motorsport #rallye #mitsubishi #rallysport #lancer #mnasz #rallying #mitsubishimotors #triplediamondsociety #ralliart #ilikerally #evonine #ig_rally #eger #lancerevolution #egerrally2016 #lancerevo #rallyphotography #rallyfanshuHétvégén újra szlalom Ácson
Előzetes: www.rallyfans.hu

#szlalom #suzuki #motorsport #becauseracecar #swift #autosport #slalom #suzukiswift #canon #racecar #autoslalom #canon700d #suzukicars #powerslide #canonhun #suzukination #sideways #rallyfanshu #canon_photos
Ezt olvastad már?
Hirvonen a HunGarian Bajan!

Close