Skip to content
Főoldal / Rally Sprint Bajnokság / Zagyva Dorka: Peugeot és egyetem

Zagyva Dorka: Peugeot és egyetem

Zagyva Dorka

Vadonatúj Peugeot 208 Rally4-essel áll rajthoz Zagyva Dorka a Cered Rally Sprinten, ahol már mint egyetemi hallgató vehet részt, hiszen a héten az is eldőlt, hogy felvételt nyert az ELTE Sportszervezés szakára. 

Megérkezett Zagyva Dorka új Peugeot 208 Rally4-ese, amellyel a Veszprém Rallytól fogva az ORB1-ben, a Peugeot Kupában fog versenyezni. Egy héttel a murvás futam előtt, július 30-án a Cered Rally Sprinten próbálhatja ki az új autót. 

„Jó napjaim vannak – mosolygott Zagyva Dorka. – Megérkezett a Peugeot, amit már nagyon vártunk. A héten hirdették ki a felvételi ponthatárokat és bejutottam az ELTE-re, ahol Sportszervezés szakon fogok tanulni szeptembertől. 

A Peugeot-t azzal a céllal rendeltük meg év elején, hogy a Veszprém Rallytól az ORB1-ben, a Peugeot Kupában induljak vele. Ez jó nagy feladat lesz, de már alig várom.“ 

Dorka idén eddig a régi, jól megszokott Citroën C2 R2 Maxszal versenyzett, de korábban többször is indult édesapja Peugeot 208 Rally4-esével, így nem lesz számára teljesen ismeretlen az új autó. 

„Annyi különbség van a két kocsi között, hogy ebben már benne van a kipörgésgátló. Ha nem is lesz teljesen új, a Citroën után mindenképpen vissza kell szoknom hozzá, ezért döntöttünk apuval úgy, hogy a Veszprém Rally előtt a Cered Rally Sprinten is rajthoz állunk. Vasárnap lesz a verseny aszfalton, majd hétfőn átépítik az autót murvára, kedden tesztelünk, utána pedig következhet a Veszprém Rally.“

A Cered Rally Sprint nem ismeretlen a Zagyva család számára, hiszen Dorka már többször is indult itt. Idén ráadásul a korábbi négy kilométer helyett hat kilométer hosszú pályát jelöltek ki, amit mind a két irányban háromszor–háromszor teljesít a mezőny. 

„Először is nagyon büszke vagyok Dorkára, hogy bejutott az egyetemre – mondta Dorka édesapja, Zagyva Lajos. – Sokat dolgozott érte, és bár neki is pont úgy az élete a versenyzés, mint nekem volt fiatal koromban, a tanulást is mindig komolyan veszi. 

A Cered Rally Sprint nekünk szinte hazai pálya, nagyon szeretjük a versenyt, a rendezést és a környezetet is, így a lehető legjobb helyen fogjuk bejáratni az új autót. Ráadásul a táv is hosszabb, úgyhogy minden adott egy jó hétvégére. 

Még nem tudjuk, hogy a Veszprém Rally után hol indulunk, a versenynaptárt egyeztetünk kell Dorka egyetemi tanulmányaival, de az a cél, hogy a lehető legtöbb Peugeot Kupa futamon ott legyünk.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.