Skip to content
Főoldal / ORB / WHB Győr Rally: Csomós a versenyt, Vincze a bajnokságot nyerte

WHB Győr Rally: Csomós a versenyt, Vincze a bajnokságot nyerte

WHB Győr Rally Vincze

A vasárnapi nap összefoglalója.

Csomós Miklós és Bán Viktor a WHB Győr Rally vasárnapi öt gyorsaságijából négyet nyert meg. Így a versenyt közel egy perc előnnyel nyerték a győri belvárosi gyorsot megnyerő Vincze Ferenc-Percze Nándor páros előtt. Számukra azonban a bajoki cím volt a cél, amit sikerült is megszerezniük. Vincze Ferenc másodszorra lett magyar rally bajnok, míg Percze Nándor először.

A harmadik helyen egy helyi páros, a Velenczei Ádám-Vánsza Zsolt egység végzett. Ádám szerint kicsi volt a kocsi végsebessége, sokat mentek tiltáson, ezért is kaptak ennyit. Német Gábor Németh Gergellyel az oldalán lett a negyedik. Mögöttük Turán Frigyes és Farnadi Ágnes végzett. Tényőn beestek az árokba, amivel közel egy percet veszítettek.

Bodolai László zárta hatodikként a WHB Győr Rallyt Deák Attilával. Cseh Vilmos és Nagy Attila végzett mögöttük. Őket az ORC-t megnyerő Matics Mihály-Zejda Viktória egység követte.

Klausz Kristóf bár nagyon szeretett volna a belvárosi gyorson menni, nem jutott el odáig, mert a Rábaringen baleset miatt kiesett.

A Peugeot Kupában a Határ Attila-Éhn Dániel, Zagyva Lajos-Spitzer Gábor és Bertalan Márton-Paizs Róbert párosok küzdöttek a győzelemért. Határék Tényőn felborultak, így végül csak a kategória nyolcadik helyén zártak. A versenyt végül Bertalan Mártonék nyerték.

Historicban Wirtmann Ferenc és Kerekes József diadalmaskodott a Balogh Sándor-Taskó András és Rónay László-Csuri András egységek előtt.

Az ORB2-ben Czékmány Norbert és Takács Gábor nyert. Kocsis Imre és Bakos István lett a második, Zoltán Kevin és Búzás Róbert előtt.

A HUMDA Országos Rally Bajnokság október elején a Rally Hungaryval zárul.