Skip to content
Főoldal / ORB / Veszprém Rally: Velenczeiék nyerték a kvalifikációt

Veszprém Rally: Velenczeiék nyerték a kvalifikációt

Veszprém Rally 2023

Közel fél perccel bizonyultak gyorsabbnak a másodiknál Királyszentistvánon.

A Veszprém Rally kvalifikációján részt vevő 14 páros a két edző kör után harmadjára már élesben teljesítette a pályát. Ez Velenczei Ádámnak és Vánsza Zsoltnak sikerült a legrövidebb idő alatt, 02:49.234-es idő került a nevük mellé. Ez 0,445 másodperccel volt gyorsabb mint a második időt autózó Turán Frigyes-Farnadi Ágnes duóé. A harmadik helyen a római ERC futamról haza térő Csomós Miklós-Bán Viktor kettős végzett, már másodperc feletti lemaradással.

A Citroen C3 WRC-vel Bútor Róbert és Tagai Róbert a negyedik leggyorsabb volt. Ranga Péter és Czakó Janek megelőzte a bajnokságban vezető Vincze Ferenc-Percze Nándor duót. A Klausz Kristóf-Papp Tamás egység lett a hetedik, akit László Martin és Berendi Dávid követ. A Bodolai László-Deák Attila és Tóth Tibor-Szabó József kettősök zárták az első tízet.

További sorrend: Németh Gábor-Németh Gergely, Trencsényi József-Verba Gábor, Osváth Péter-Adorján Szabolcs és László Zoltán-Balázs Zsolt Mihály.

A Veszprém Rally programja szombat este 8 órakor a rajt hely választóval folytatódik, míg vasárnap hét gyorsasági szerepel a programban.