Skip to content
Főoldal / Amatőr rally / Újra sprintesek Nagyvázsonyban

Újra sprintesek Nagyvázsonyban

P1120648 Az 5. Galgóczi Autó Kupával folytatódik szeptember 15.-én a CÉLTRANS Rallysprint Bajnokság. Több mint 80 páros adta le a nevezését a versenyre!

2011 után ismét a Nagyvázsony és Vigántpetend között húzódó aszfaltcsíkon mérkőzhet meg az Arrabona Rally Club mezőnye. A két falu közötti, közel hét kilométert háromszor kell teljesíteni oda-vissza az indulóknak.

A versenyen a legnagyobb esélye az idén eddig 100%-os teljesítményt nyújtó és az összes versenyt megnyerő Fodor Márton-Leimeiszeter István kettősnek van a Mitsubishi Lancerrel. A verseny kimenetele nem mindegy az év végi második hely miatt a jelenleg második helyen álló Biránti Lajos-Hegedüs Krisztián (VW Golf), a harmadik helyen álló Keskeny László-Kulin Ferenc (Audi S2) és a negyedik helyen álló Ungvári Péter-Leitner Tamás (BMW E30 340i) számára sem. Több verseny kihagyása után ismét versenybe száll a Gurdon Attila-Gurdon Barbara apa-lánya kettős a Lancerrel.
Klausz Kristóf az ERC Barum Rally után ismét a jól megszokott BMW-vel vág neki a versenynek és a navigátor szerepét ismét apukája fogja betölteni.

p1260499-jpg A Szabó Árpád-Borsfai Dávid kettős ismét dobogóra állna (a képen bal oldalt)

A Czézinger Kristóf-Matics Barbara kettős az eddig használt Skodát egy Lada 2105-re cseréli. Szintén a 2. kategóriában érdekelt a Szabó Árpád-Borsfai Dávid duó a Suzukival. Arról, hogy mit várnak a versenytől a navigátor, Dávid mesélt nekünk: „Egy kicsit hosszúra nyúlt ez a szünet Tatabánya után, remélem nem felejtettünk még el gyorskocsizni. Az autóval szerencsére minden rendben, apróbb javítgatásokat eszközöltünk, de semmi komoly. Hova várjuk magunkat a kategóriában? Szeretnénk dobogóra állni, és ehhez minden adott is! Nagyon várjuk már. :D”

A nézők számára a pálya Vigántpetend felőli végén található szerpentin ígérkezik látványosnak, főleg lefelé. 😀 Az első autó 9 órakor rajtol Nagyvázsonyból.

Bővebb információk a verseny hivatalos honlapján.

Képeim 2011-ből IDE kattintva megnézhetőek.

Végül pedig egy videó a 2011-es versenyről: