Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Újra Solberg név egy kék-sárga Subarun

Újra Solberg név egy kék-sárga Subarun

Fotó: Subaru Motorsport USA

Oliver Solberg a Subaru Motorsport USA csapatában versenyez Amerikában.

Petter Solberg 2003-ban nyerte meg a rally világbajnokságot a Subaruval. A norvég versenyző neve összeforrt a Subaruval. Most Petter fia, Oliver is egy kék-sárga Subaru Impreza STI-vel fog versenyezni az amerikai bajnokságban.

Oliver Solberg tavaly megnyerte a RallyX Nordic bajnokságot apukája Citroen DS3 Supercarjaval. A 17 éves versenyző jó formában kezdte az idei évet, a lett bajnokság első két fordulóját megnyerte egy VW Polo R5-tel.

„Nem hiszem, hogy bárki megértené, milyen nagy dolog ez nekem.”-kezdte Oliver Solberg az Autosportnak. „2 éves voltam, amikor apukám rally világbajnok lett. Emlékszem, hogy milyen büszke voltam, hogy apa azokat a kék-sárga ruhákat hordhatta és azt a kék-sárga autót vezethette. Az, hogy ugyanazokat a színeket viselhetem és az, hogy mindezt ugyanazzal a névvel tehetem, az valami hihetetlen.”

Oliver Solberg idén a nyolc futamos bajnokság hat versenyén indul majd a Subaru Motorsport USA színeiben. A csapat az elmúlt 14 bajnokság alatt 13-szor lett bajnok. A fiatal norvég versenyző csapattársa, David Higgins lesz.
„Az, hogy egy ilyen sikeres csapathoz szerződtem az egy fantasztikus lehetőség. Ugyanakkor ott a felelősség, hogy folytassuk ezeket a sikereket. Már alig várom, hogy vezethessem a Subaru Impreza STI-t.”

Fotó: Subaru Motorsport USA

Petter Solberg mikor 2008 végén a Subaru kiszállt a WRC-ből a következőt mondta: „Szerintem tudjátok, hogy a Subaru mindig is közel lesz a szívemhez.”

„Majdnem 10 évig a Subaru volt az életem és hihetetlen sztorit írtunk együtt. Fantasztikus számomra, hogy Oliver ennek a gyártónak az autóját vezetheti. Érzelmes lesz Pernillának (Petter felesége) és nekem is, amikor először fogja egy rallyn vezetni ezt az autót. Ez egy különleges pillanat a családunk számára.”-mondta most Petter Solberg.