Skip to content
Főoldal / ORB / Turán: Zemplén Rally helyett Szilveszter Rally

Turán: Zemplén Rally helyett Szilveszter Rally

Turán Frigyes

Nem készül el az autó a szezonzáró szerencsi versenyre, így inkább decemberben a Hungaroringen indulnak.

Az Ózdon elszenvedett bukás kihatással volt a szezonzáró Zemplén Rallyra is Turán Frigyesék esetében. A versenyző a közösségi médiában számolt be erről:
„A csapat fáradhatatlanul dolgozott a Volkswagen Polo-n, hogy elkészüljön az idényzáró versenyre, de végül a támogatókkal is egyeztetve az a logikus döntés született, hogy nem indulunk el a Zemplén Rallyn. Körülbelül még egy hétre szükségünk lenne ahhoz, hogy mindent a lehető legjobb minőségben helyreállítsunk az autón, semmiképp sem szerettünk volna kapkodni, és emiatt kompromisszumos megoldásokat hozni. Természetesen nem örülünk, hogy ki kell hagyjuk a záró futamot, de más márkával, autóval nem szerettünk volna rajthoz állni.”

„Nem a 2022-es év a legjobban sikerült szezonunk, voltak lentek és fentek is, de úgy érezzük, hogy mivel nem a bajnoki címünk múlik ezen a versenyen, és az élen autózók eredményeibe már nem tudnánk beleszólni, magunk mögött hagyjuk ezt az évet és a következőre fókuszálunk” – tette hozzá Farnadi Ági.

Azonban még nem ért véget számukra a 2022-es év, hiszen decemberben ott lesznek a Hungaroringen a Szilveszter Rallyn.
„Szeretnénk méltóképp elbúcsúztatni az idényt, ezért mindenképp ott leszünk a Szilveszter Rallye-n, amit december 27-29. között rendeznek a Hungaroringen. Évek óta nem indultunk ezen a jó hangulatú futamon, már hiányzott nekünk is, alig várjuk, hogy autózhassunk a szurkolóink előtt. Rengeteg támogatást kaptunk tőlük a baleset után is, sokan érdeklődtek, hogy tudunk-e indulni a záró versenyen, ami nagyon jól esett nekünk. A Szilveszter Rallye-n egy látványos, gyors autózással szeretnénk meghálálni a nézőinknek az egész éves támogatást. Jövőre pedig újra találkozunk” – zárta Frici.