Skip to content
Főoldal / ORB / Tóth-Gili Tamás: Vízilabda bajnoki cím után jöhet a Mecsek Rally

Tóth-Gili Tamás: Vízilabda bajnoki cím után jöhet a Mecsek Rally

Tóth-Gili Tamás

Sűrű napjai voltak Tóth-Gili Tamásnak, aki június 10-én a PTE-PEAC Mighty Bulls színeiben a vízilabda OB II. döntőjében szerzett négy gólt és segítette hozzá csapatát a bajnoki címhez. Másnap a Bakonya Rallyn felkészülési versenyen vett részt, jövő héten, június 23–24-e között pedig Molnár Mózes navigálásával következhet a HUMDA Országos Rally Bajnokság harmadik futama, a Mecsek Rally, ahol a Peugeot Kupában szeretnének bizonyítani. 

„Szeretem a kihívásokat – mosolygott Tóth-Gili Tamás. – Másfél év kihagyás után idén januárban térhettem vissza a vízilabdába, a PTE-PEAC Mighty Bulls színeiben, akikkel nagyon komoly munkával bejutottunk az OB II. döntőjébe. A tét nagy volt, hiszen a győztes megkapja a lehetőséget, hogy az OB I B-ben játszhasson. 

Igen kemény meccsen, 16:9-re nyertük meg a döntőt. Minden egyes gólért meg kellett izzadni, minden egyes védekezésbe száz százalékosan bele kellett tennünk magunkat, de meglett a bajnoki cím. Nagyon örülök neki, hogy én is hozzásegíthettem a csapatot ehhez a sikerhez.“

Gilinek azonban nem sok ideje volt ünnepelni, hiszen másnap a Bakonya Rallyn állt rajthoz, amely kiváló felkészülési lehetőséget jelentett a Mecsek Rally előtt. 

„Nem mondom, hogy a legkipihentebb voltam. Egész héten keményen edzettünk a döntőre. Szinte végig vízben voltam, ráadásul egy ütést is kaptam, amitől felrepedt a szám. 

Ez meglátszott a Bakonya Rallyn az időeredményünkön is. Rengeteget hagytam bent, de nem is az volt a cél, hogy nyerjünk, hanem hogy a Mecsek Rallyra felkészüljünk. Nagyon jó volt, hogy két héttel a verseny előtt vezethettem a Peugeot 208 Rally4-est. 

Kicsit a pályákat is szokhattam. A Hetvehely–Golgota közti gyorsasági végén lévő jobb 4-ből bal 4-be kanyarok például nagyon könnyűnek tűnnek, de komoly feladat tényleg gyorsan végigmenni rajtuk. 

Úgy érzem, felkészültünk a Mecsek Rallyra. Tavaly háromszor is versenyeztem ebben a térségben, úgyhogy a pályák ismerősek. A Salgón és a Bakonyán szerzett tapasztalatainkat itt hasznosíthatjuk. 

Molnár Mózessel változatlanul az a célunk, hogy felkapaszkodjunk a Peugeot Kupa élmezőnyébe, de ez még nem most fog megvalósulni. Azt viszont megígérhetem, hogy nagyon élvezni fogjuk a Mecsek Rallyt. Annál is inkább, mert ebben az autóban minden méter hatalmas élmény.“

Tóth-Gili Tamás és Molnár Mózes együttműködő partnerei: 

Gil-Trade Kft., Alu-Redőny Kft., a német Roma árnyékoló család importőre