Skip to content
Főoldal / ORB / Tóth-Gili Tamás sérülés miatt nem indul a Győr Rallyn

Tóth-Gili Tamás sérülés miatt nem indul a Győr Rallyn

Tóth-Gili Tamás

Pár nappal a Győr Rally előtt, edzésen újult ki Tóth-Gili Tamás sérve, amelynek kezelése leginkább pihenéssel történik, így kénytelen a hétvégi versenyt kihagyni.  

„Egy hónapja teszteltünk a Veszprém Rallyra, de a verseny hetében kiderült, hogy az U15–17-es serdülő csapattal, amelynek az edzője vagyok, edzőtáborba utazunk, ezért ki kellett hagynom azt a versenyt – mesélte Tóth-Gili Tamás. – Akkor úgy gondoltam, nem baj, a Győr Rallyn ott leszek. 

Szeptemberre egy kicsit sűrűbb lett a programom, mint terveztem, hiszen a PTE-PEAC-cal nyáron feljutottunk a vízilabda OB1B-be, ami hatalmas rang a csapatnak, de egyben nagyobb felkészültséget is igényel. 

Most napi két edzésem van, két edzést pedig edzőként tartok az U15–17-es serdülő csapatnak. A maradék időmben pedig megpróbálok az egyetemre is koncentrálni. 

Mivel a vízilabda-bajnokság csak szeptember közepén indul, úgy gondoltam, hogy a Győr Rally még pont belefér előtte. Sajnos nem tudtam annyit készülni a versenyre, mint amennyit ez a sportág megkövetelne, de régi navigátorommal, Aczél Andrissal úgy voltunk vele, hogy autózunk egy jót, gyarapítom a versenykilométereket, gyűjtöm a tapasztalatokat és jól érezzük magunkat a hétvégén. 

Már a verseny előzetese is készen volt, csak ki kellett volna küldeni, amikor  hétfőn kiújult a sérvem. 

Ilyenkor jön a gyógytorna, masszázs, krémek, pihenés… Se ülni, sem feküdni nem jó, leginkább félig háton fekve, a lábaimat felemelve kellene lennem, nagyjából úgy, mint ahogyan a Forma–1-es autóban ülnek a versenyzők. 

Remélem, hogy hamar felépülök, de ennek érdekében a Győr Rallyt sajnos ki kell hagynom, és nagyon úgy néz ki, hogy idén már nem is tudok több rallyn indulni. 

Sajnálom, mert szerettem volna egy jó versennyel búcsúzni az idei évtől és a Peugeot kupás ellenfelektől. Mindenkinek nagyon jó versenyt kívánok, itthonról fogok szurkolni. Remélem, jövőre újra találkozhatunk a rallypályákon is.“

Tóth-Gili Tamás együttműködő partnerei: 
Gil-Trade Kft., Alu-Redőny Kft., a német Roma árnyékoló család importőre