Skip to content
Főoldal / ORB / Tóth-Gili Tamás nem indul a Veszprém Rallyn, pedig Hangodi Beni is igent mondott

Tóth-Gili Tamás nem indul a Veszprém Rallyn, pedig Hangodi Beni is igent mondott

Tóth-Gili Tamás

A Veszprém Rally lett volna Tóth-Gili Tamás első murvás versenye, ráadásul a Peugeot Kupa korábbi bajnoka, Hangodi Bendegúz ugrott volna be mellé navigálni. A héten azonban vízilabda edzői elfoglaltsága miatt le kellett mondania a versenyt. 

Gili már korábban is szakmai tanácsadó volt a PSN U15–17-es serdülő vízilabda csapatban, pár hete pedig kinevezték edzőnek. Mivel vasárnap indulnak edzőtáborba, ezért nem tud résztvenni a Veszprém Rallyn. 

„Az egyik szemem sír, a másik nevet – mondta Tóth-Gili Tamás. – Egyrészről óriási megtiszteltetés és hatalmas kihívás, hogy ilyen fiatalon edzővé neveztek ki. Nagyon szeretek a srácokkal dolgozni. Vasárnap indulunk edzőtáborba, ezért bármennyire is szerettem volna rajhoz állni a Veszprém Rallyn, ma (hétfő) délután le kellett mondanom a versenyt. 

Ez lett volna pályafutásom első murvás megmérettetése, amire nagyon készültem, múlt héten teszteltünk is. Sajnos állandó navigátorom, Molnár Mózes kisebb egészségügyi problémával küzd, ezért pár versenyt ki kell hagynia. 

Egy igazán illusztris beugró navigátorom lett volna Hangodi Bendegúz személyében, akinél kevesen tudnak többet a Peugeot 208 Rally4-esről. 

Beni nagyon jó barátom, és volt olyan őrült, hogy önként ajánlkozott, hogy segít, amit nagyon nagyra értékelek tőle. Viszont amikor felhívtam, hogy mégsem tudunk indulni, Pécsig hallatszott, mekkora kő esett le a szívéről – nevet Gili.

Elnézést kérek a szurkolóktól, hogy nem lehetek ott Veszprémben, és a Peugeot Kupa minden részvevőjének jó versenyt kívánok. Pótolni fogjuk ezt a futamot, de hogy hol és mikor, azt még nem tudom megmondani.“ 

Gili azonban nem csak edzőként, vízilabda játékosként is sikeres, hiszen az Európai Egyetemek Bajnokságában a PTE–PEAC színeiben kijutott a nyolcas döntőbe, ahol az igen előkelő második helyet szerezték meg. 

„Óriási eredmény volt ez a csapatunktól, nagyon büszke vagyok. Remélem, hogy hamarosan a rallyban is bizonyíthatok.“

Tóth-Gili Tamás együttműködő partnerei: 
Gil-Trade Kft., Alu-Redőny Kft., a német Roma árnyékoló család importőre