Skip to content
Főoldal / ORB / Tóth-Gili Tamás: Lassan a mezőny részévé válunk

Tóth-Gili Tamás: Lassan a mezőny részévé válunk

Tóth-Gili Tamás Mecsek Rally

Pályafutása második ORB1-es és Peugeot Kupa futamát teljesítette a Mecsek Rallyn Tóth-Gili Tamás, aki Molnár Mózes navigálásával az idei évet tanulásra szánja. Ezt Pécsen egy kicsit túl is teljesítették, hiszen a hét fős Peugeot Kupa mezőnyben autóztak negyedik időt is.

„Nagyon jó és hasznos verseny volt – mondta Tóth-Gili Tamás. – Rengeteget gyorsultunk, és úgy gondolom, hogy a Salgó Rally óta sokat fejlődtünk is. Ott még a Peugeot Kupában kicsit kívülállónak éreztem magam. Mostanra talán sikerült felzárkóznunk a mezőny végére, sőt, az esőben autóztunk egy negyedik időt is, ami számomra hatalmas dolog volt.

Mivel Pécsen tanulok és itt is vízilabdázok, elvileg hazai futam volt a Mecsek Rally, de a pályákon ezt nem nagyon tapasztaltam. Kisvaszaron például a most jártam először.

Ez volt talán az egész verseny legnehezebb gyorsaságija. A szűk, nehezen belátható pályák az achilles pontom, ahol nagyon a navigátorra kell hagyatkoznom. (Molnár) Mózes kiemelkedően jól teljesített, nagyon pontosan mondta az itinert. A második körben kezdtem bízni az itinerünkben és komfortosabban is éreztem magam az autóban. Saját magunkhoz képest 46 másodpercet javultunk.

A legnehezebb körülménnyel a szombati első gyorsaságin találkoztunk, ahol kétszáz méterrel a pálya előtt kezdett esni az eső, mi pedig ott álltunk elől kemény, hátul puha slickekkel. Gyorsan megbeszéltük, hogy itt most nagyon biztonságit megyünk, nem baj, ha elvernek minket. Ehhez képest negyedik időt autóztunk, ami nagyon meglepő volt.

Magunkhoz képes sokat tudtunk fejlődni, de még mindig van mit tanulnunk. Úgy érzem, jó úton járunk. Mózessel szeretnénk az év végére odáig eljutni, hogy a Peugeot Kupában már számolni kelljen velünk.

A következő verseny lesz nekünk az igazán feketeleves, hiszen én még sohasem versenyeztem murván. De mindenki azt mondja, hogy a murva élvezetes, úgyhogy talán nekünk is az lesz.

A verseny előtt azt ígértem, hogy a Mecsek Rally minden méterét élvezni fogjuk. Ezt maximálisan megvalósítottuk. A tanulás mellett is nagyon élveztük a versenyt, Mózessel végig vigyorogtunk. Apu (Tóth-Gili Ferenc) is elégedett volt velünk. Mi kell még ennél több?“

Tóth-Gili Tamás és Molnár Mózes együttműködő partnerei:
Gil-Trade Kft., Alu-Redőny Kft., a német Roma árnyékoló család importőre