Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Törölték az Osztrák Rallye Bajnokságot

Törölték az Osztrák Rallye Bajnokságot

Fotó: Harald Illmer

A Rallye W4 megtartására még van remény.

Januárban még rendben lezajlott a Jännerrallye Ausztriában, amit Hermann Neubauer nyert. Aztán a koronavírus közbe szólt és sorban halasztották el, majd törölték a versenyeket: a Rebenland Rallyet, a Lavanttal Rallyet, a Rallye Weizt és a Niederösterreich Rallyet.

A Niederösterreich Rallye törlésekor már tudni lehetett, hogy a bajnokság is veszélyben van, hiszen ekkor már csak a Rallye W4 szerepelt a naptárban mint hátra lévő verseny.

Az osztrákok próbálták a Herbstrallyet (eredetileg csak az osztrák Rallye Challengenek lett volna a versenye) betenni a naptárba és megmenteni a bajnokságot. Ma hivataloson is törölték a dobersbergi Herbstrallyet, ami megpecsételte az Osztrák Rallye Bajnokság sorsát is. A bajnokság törlését is bejelentették ma.

A bajnokság szezonzárójának tervezett Rallye W4-et még próbálják megtartani a szervezők és céljuk, hogy nézők is lehessenek a versenyen. Azért is szeretnék nézőkkel megtartani a versenyt, hogy bizonyítsák a koronavírus ellenére is meg lehet tartani nézőkkel és biztonságban a versenyt és ezzel pozitív kilátásokkal várhassák 2021-et.