Skip to content
Főoldal / ORB2 / Szoros csaták Egerben

Szoros csaták Egerben

HRC East Rally 2023 Eger

Czékmány Norberték nyerték az ORB2-ben a HRC East Rallyt. ORB3-ban Péter Pál diadalmaskodott, míg Historicban Wirtmann Ferenc.

ORB2

Geiger Máté és Csanády Sándor az első körben még vezette a versenyt. Aztán kaptak 30 másodperc büntetést lassító miatt, amivel a tizedik helyre csúsztak vissza. Később technikai hiba miatt kiestek. Ekkor Stidler Zoltán és Borsfai Dávid ragadta magához a vezetést. Sokáig nem örülhettek neki, mert elment a kuplung a Peugeotban. Bár a második kört a második helyen fejezték be, a harmadik kör első szakaszára menet etapon kiestek, mert megállt az AC pumpa.

Így a versenyben vezető Czékmány Norbert-Takács Gábor duó 4,5 másodperc előnnyel vágott neki az utolsó három gyorsnak. Az utolsó gyorson azonban műszaki gondjaik voltak, a célban úgy nyilatkoztak, hogy biztos megfogta őket Fábián Donát és Madarász Szabolcs. De az óra mást mutatott, két másodperc előnnyel de Czékmányék nyertek Egerben. Baksai László és Erdei Zoltán nagyot hajrázott a lassítóért kapott 30 mp büntetés után, de be kellett érniük a harmadik hellyel.

ORB3

Az első kör utolsó szakaszán állt ki az élről Lenkey Ákos és Drótos Cintia. Az ekkor élre álló Péter Pál-Dudás István Márton kettős végül 12,6 másodperccel bizonyult jobbnak a Tamás Gyula- Sztrakon Bence egységnél. Tőlük a harmadik helyezett Békési Richárd-Bernát Martin Zsolt kevesebb mint két másodpercre maradt el.

Historic

A HRC East Rally 10 gyorsaságijából kilencet megnyerve, egy perc feletti előnnyel diadalmaskodott Wirtmann Ferenc és Kerekes József. Az opeles Kalapács Zsolt-Mohácsi László mögött Nagy Dávid és Nagy János lett a harmadik a Ladával.

Teszt

Ahogy várható volt, hatalmas csata alakult ki a Matics Mihály-Matics Barbara és Rongits Attila-Hannus László kettősök között. Végül az döntött, hogy az akkor éppen élen álló Rongitsék az utolsó előtti gyorson 10 mp büntetést kaptak lassító miatt. Így 4,1 mp előnnyel Maticsék nyerték a versenyt. A harmadik helyezett Perge György-Bárdos Péter duó több mint egy percet kapott a két mitshubishistől.

HRC East Rally 2023 végeredménye: