Skip to content
Főoldal / ORB / Szauer győzött a Veszprém Rallyn

Szauer győzött a Veszprém Rallyn

Szauer Gergő Székesfehérvár-Veszprém Rally 2021

Küzdelmes versenyben, nehéz körülmények között szerezte meg az RC4-es kategória győzelemét Szauer Gergő és Kerék István Peugeot 208 Rally4-gyel a Székesfehérvár–Veszprém Rallyn.

Ez volt az első alkalom, hogy Szauer Gergő elsőkerék-hajtású autóval murván versenyzett és szintén az első alkalom, hogy célba ért a Veszprém Rallyn.

A páros a bajnokság első két versenyét kihagyta, de három futam után sikerült felzárkózniuk és a veszprémi győzelmükkel és a bónusz pontokkal átvették a vezetést az RC4-es bajnokságban. Így a hátralevő két versenyen egyértelműen a bajnoki cím megvédése a céljuk. A Peugeot 208 Kupába nem számított be ez a futam, így ott nem tudták gyarapítani a pontjaikat. 

„Fúúú nagyon örülünk! Elmondani nem tudom, mennyire! – lelkendezett fülig érő szájjal Szauer Gergő a célban. – Egy héttel a verseny előtt dőlt el, hogy tudunk indulni. Még sohasem versenyeztem ezzel az autóval murván, sohasem mentem elsőkerekes autóval murván, a Veszprém Rallyn pedig öt éve indultam, akkor is csak féltávig jutottam a Zsigulival, úgyhogy minden új volt. 

Egyetlen célunk volt, célba érni és pontot szerezni. Főleg szombaton kellett nagyon ésszel mennem, hogy kitapasztaljam az autó viselkedését, nehogy kárt tegyek benne. A nagy köveket próbáltam elkerülni. Szombaton így is kaptunk egy defektet, de szerencsénk volt, mert amikor célba értünk, még valamennyi nyomás maradt a gumiban. 

Vasárnap éreztem először, hogy akár a győzelemért is harcolhatunk. Zagyva Lajosnak csak gratulálni tudok, ő régebbi 208-assal ment, de hihetetlen kemény ellenfél volt. Amennyi előnyöm volt az új autóval, annyit hozott vissza a rutinjával. 

Örülök, hogy teljesítettük ezt a verseny, nagyon sokat tanultam belőle, de még jobban örülök a győzelemnek és hogy a bajnokságban is átvettük a vezetést.“

Sok munkája volt a győzelemben a navigátornak, Kerék Istvánnak is: 

„Sikerült nagyon összeszedetten versenyeznünk. Én már tavaly is azzal a feltétellel ültem be Gergő mellé, hogy a bajnoki cím érdekel, nem a szakaszgyőzelmek. 

Ennek tükrében versenyeztünk most is. A bajnokságot vezető Német Gabi nem indult, úgyhogy az elsőtől a negyedik helyig bármelyikkel sokat tudtunk volna faragni a hátrányunkból. 

Az volt a célunk, hogy a bajnoki címre maradjon matematikai esélyünk. Ezt most egy kicsit túl is teljesítettük. Kemény, férfias verseny volt, de ezért szeretjük a rallyt.“